Here is a great website where you can find free website templates or buy professional joomla templates online.
NOVICE IN OBVESTILA

Celje, vse najboljše!

Celje, 11. april 2016 – Na osrednji slovesnosti ob prazniku Mestne občine Celje, na dan, ko obeležujemo obletnico podelitve mestnih pravic Celju, je župan Bojan Šrot podelil naziv častni meščan in 11 celjskih grbov. 
 
Rudi Čajavec (častni meščan), I. osnovna šola Celje (zlati celjski grb), Tone Goršič in Kapucinski samostan s cerkvijo sv. Cecilije (srebrni celjski grb), Katarina Hohnjec, EMA, d. o. o., Kinološko društvo reševalnih psov Celje (bronasti celjski grb) ter Matej Huš, Marija Malgaj, Ana Mladenović, Jernej Mirt in Adela Požežnik (kristalni celjski grb) so imena letošnjega praznika Mestne občine Celje, tisti posamezniki in institucije, ki jim je bila namenjena današnja osrednja slovesnost.

Župan Mestne občine Celje Bojan Šrot jim je s slovesno podelitvijo priznanj čestital za izjemnost in se jim zahvalil za vse, kar so na svoji uspešni poti dobrega naredili tudi za Celje.
Bojan Šrot, župan Mestne občine Celje: »Prevzemajo me ponos, veselje in odgovornost, ko vsako leto v tej dvorani stopim pred vas ob prazniku našega mesta. Ponos, ker mi je dano, da vas nagovorim – vse vas, ki vas globoko cenim, še posebej pa seveda nagrajence. Veselje, ker živimo v čudovitem mestu, v katerem so doma krasni ljudje. Odgovornost pa mi nalagajo velika pričakovanja naših ljudi. V preteklosti smo lestvico zastavili precej visoko, v nekoliko manj lepih časih jo vse težje preskakujemo.
Danes mineva 565 let od dne, ko je Friderik II. takrat trški naselbini podelil mestne pravice. S tem je pomembno vplival na njegovo prihodnost. Nekoliko v šali bi lahko rekli, da so bile to prve zgodovinsko dokumentirane gospodarske spodbude, saj sta začeli cveteti trgovina in obrt ... Vesel sem, da znamo ceniti bogato dediščino naših prednikov in temelje, na katerih stoji naše mesto. Vsako leto 11. aprila pa smo še posebej ponosni na nagrajence, na njihovo delo, vztrajnost in izjemnost … Ljudje dajemo vsebino mestu, s svojim delom kreiramo njegovo sedanjost in prihodnost. Naš praznik je sicer zgodovinsko utemeljen, a zazrt v prihodnost,« je povedal župan in se pri tem dotaknil projektov, ki jih bo Mestna občina Celje uresničevala z letošnjim proračunom.
Povedal je, da težko pričakujemo novo finančno perspektivo in da se zavedamo, da nekaterih problemov sami ne bomo mogli rešiti.
»Vsi si želimo lepo, čisto, zdravo, zeleno in varno mesto, vsi si želimo polne ulice nasmejanih obrazov, čim manj brezposelnosti, mesto, ki je prijazno vsem generacijam. Takšnega mesta ne morejo ustvarjali le občinska uprava, mestni svet, nadzorni odbor, … Takšno mesto lahko ustvarjamo le vsi skupaj - z delom, kreativnostjo, idejami, pozitivno energijo, pripravljenostjo narediti nekaj za skupno dobro … Vsak posameznik lahko v mozaik doda svoj kamenček,« je povedal.
Poudaril je še, da je osrednja slovesnost namenjena predvsem prejemnikom občinskih priznanj, nagrajencem, ki so lahko vsem nam zgled. Občane in občanke je povabil v mesto, jim čestital ob prazniku in jih pozval, naj ostanejo ponosni Celjani.

»Srečno, Celje!«, je zaključil župan.

050A6122
050A6419

Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
e-pošta:   mestna.obcina@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje