Here is a great website where you can find free website templates or buy professional joomla templates online.
NOVICE IN OBVESTILA

Na obisku v Celju britanska veleposlanica


Celje, 21. marec 2016 – Celje je danes obiskala veleposlanica Združenega kraljestva Velike Britanije in Severne Irske, Nje. eksc. Sophie Honey. To je njen prvi obisk v Celju, na povabilo Gimnazije Celje Center se bo namreč udeležila kulturnega dogodka ob 400. obletnici smrti Williama Shakespeara.

Veleposlanica se je pred kulturno prireditvijo srečala z županom Mestne občine Celje Bojanom Šrotom in si ogledala Pokrajinski muzej Celje. Župan ji je predstavil naše mesto in ji podaril monografijo Celja, vpisala se je tudi v knjigo častnih gostov.
Pogovarjala sta se tudi o programu MEPI. Mednarodno priznanje za mlade – MEPI je univerzalen, svetovno priznani mladinski program, ki mladim med 14. in 25. letom omogoča, da v svojem prostem času, v okviru neformalnega učenja, z aktivno udeležbo na različnih področjih (prostovoljstvo, veščine, šport in odprava), odkrijejo, razvijejo in uresničijo svoje potenciale. Tako mlade spodbuja k vsestranskemu razvoju v aktivne, odgovorne in zadovoljne ljudi, pripravljene na izzive življenja. Izviren naziv programa je Priznanje vojvode Edinburškega, program je namreč leta 1956 ustanovil princ Filip, mož britanske kraljice Elizabete II. in vojvoda Edinburški v sodelovanju z nemškim pedagogom, priznanim zagovornikom izkustvenega učenja Kurtom Hahnom ter vodjo prve uspešne odprave na Mount Everest lordom Huntom. Do danes je v programu sodelovalo več kot 9 milijonov mladih iz več kot 140 držav, tudi Slovenije. V program so vključene tudi III. osnovna šola Celje, Gimnazija Celje – Center, Šolski center Celje – SŠ za strojništvo, mehatroniko in medije ter Srednja zdravstvena šola Celje.
Veleposlanica je velika zagovornica tega programa in je župana prosila za podporo pri njegovi razširitvi v osnovnih in srednjih šolah v Mestni občini Celje.

Honey

Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
e-pošta:   mestna.obcina@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje