Here is a great website where you can find free website templates or buy professional joomla templates online.
NOVICE IN OBVESTILA

Celje je nosilec znaka Slovenia Green Destination

Celje, 2. marec 2016 – Mesto Celje je včeraj v Ljubljani prejelo znak Slovenia Green Destination, ki naše mesto na slovenskem, evropskem in globalnem trgu pozicionira kot okolju in družbi prijazno destinacijo.

Svečana podelitev znakov Zelene sheme slovenskega turizma SLOVENIA GREEN je potekala v konferenčni dvorani Centra kulinarike in turizma KULT 316 v  Ljubljani. Znake so podelili osmim novim slovenskim mestom (Celje, Laško, Kamnik, Idrija, Žalec, Rogla-Zreče, Radlje ob Dravi in Cerkno), med katerimi so poleg Celja kar 4 mesta iz Regionalne turistične destinacije Dežela Celjska (Laško, Žalec, Rogla-Zreče), katere nosilec je Zavod Celeia Celje.
Celje je kot eno izmed mest, ki so uspešno zaključila postopek ocenjevanja v okviru Zelene sheme slovenskega turizma prejelo znak Slovenia Green Destination, in sicer Slovenia Green Bronze.
Mesto Celje se je odločilo aktivno slediti ključni razvojni prioriteti Slovenske turistične organizacije (STO) in slovenskega turizma, ki temelji na  oblikovanju konkurenčne, trajnostno naravnane turistične ponudbe, ki bo Slovenijo na globalnih trgih pozicionirala kot trajnostno usmerjeno zeleno, aktivno in zdravo turistično destinacijo.  Koordinacijo projekta je izvajal Zavod Celeia Celje.
 
Slovenska turistična organizacija je v letu 2015 vzpostavila in predstavila nacionalni program za pospeševanje uvajanja trajnostnih poslovnih modelov v turizmu, Zelena shema slovenskega turizma (ZSST), ki je celovito zasnovan sistem za pospeševanje razvoja trajnostnega turizma v Sloveniji na vseh treh stebrih trajnostnega razvoja: okoljskem, družbenem in ekonomskem.
 
V postopku pridobivanja znaka SLOVENIA GREEN je Zavod Celeia Celje informiral prebivalce, anketiral turiste, turistična podjetja in lokalno prebivalstvo. S sklepom župana Mestne občine Celje Bojana Šrota je bila oblikovana Zelena ekipa, katere člani so pridobili verodostojne podatke s področij naravne in kulturne dediščine ter njene zaščite, okolja, prometa, energetike, trajnostne arhitekture, družbene odgovornosti, ravnanja z odpadki, upravljanja z vodami, podnebnih sprememb, turizma, varnosti in gastronomije. Celje sta obiskali predstavnici Zavoda Tovarna trajnostnega turizma GoodPlace, s katerima je Zelena ekipa pregledala kazalnike, ogledali pa sta si tudi mesto. Pridobili smo celovit vpogled v trajnost destinacije in mednarodno primerljivo oceno. Podrobnejše rezultate po kategorijah, priporočila ocenjevalcev in tudi nabor ustreznih ukrepov za izboljšave v prihodnosti bodo na Zavodu Celeia Celje prejeli v kratkem.

Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
e-pošta:   mestna.obcina@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje