Here is a great website where you can find free website templates or buy professional joomla templates online.
NOVICE IN OBVESTILA

Mestni svet potrdil vseh 12 predlogov za občinske nagrajence


Celje, 17. februar 2016 – Na osrednji prireditvi ob prazniku Mestne občine Celje, 11. aprila, bo župan podelil listino za naziv častni občan Celja, zlati celjski grb, srebrna celjska grba, tri bronaste celjske grbe in pet kristalnih celjskih grbov.

Mestni svet Mestne občine Celje je včeraj na 10. redni seji soglasno potrdil vseh 12 predlogov prejemnikov občinskih priznanj Komisije za mandatna vprašanja, volitve, imenovanja, priznanja in nagrade.
Rudi Čajavec je častni meščan Celja. Naziv mu mestni svet podeljuje za življenjsko delo v medicini dela, prometa in športa, prispevek k izobraževanju mnogih generacij zdravnikov specializantov ter za dolgoletno pomoč kot rokometni klubski in reprezentančni zdravnik.
Zlati celjski grb prejme I. osnovna šola Celje za 140 – letno predanost vzgoji in izobraževanju številnih generacij in veliko vključenost v širše družbeno okolje.
Srebrni grb prejmeta Kapucinski samostan s cerkvijo sv. Cecilije za 400 – letno delovanje, nudenje opore vernikom, nenehno prizadevanje za družbeno blaginjo in ohranjanje kulturne dediščine ter Tone Goršič za prispevek k razvoju celjskega rokometa, širjenju njegove prepoznavnosti v Sloveniji in širše ter vzgojo številnih mladih rokometašev.
Bronasti celjski grb prejmejo Kinološko društvo reševalnih psov Celje za nudenje pomoči pri naravnih nesrečah in iskanju pogrešanih oseb ter izjemne dosežke na različnih tekmovanjih doma in po svetu v krajšem časovnem obdobju, podjetje Ema, d. o. o., za inovativne razvojne dosežke na področju pomorstva, industrijskega označevanja izdelkov in embalaže ter Katarina Hohnjec za uspešno nadaljevanje tradicije proizvodnje pohištva v družinskem podjetju (Hoby les, d. o. o.) in aktivno delovanje v različnih obrtniških in podjetniških skupinah.
Prejemniki kristalnih celjskih grbov za dosežene izjemne študijske uspehe so Adela Požežnik, Marija Malgaj, Ana Mladenović, Jernej Mirt in Matej Huš.   

Bojan Šrot, župan Mestne občine Celje: »Gre za izjemne ljudi in institucije, ki dajejo Celju veliko dodano vrednost. Mislim, da si to res zaslužijo. Tudi letos je prišlo veliko predlogov, verjamem, da bi si priznanje zaslužil še kdo. Res pa je, da se držimo nekega nenapisanega pravila o številu priznanj.«

Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
e-pošta:   mestna.obcina@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje