Here is a great website where you can find free website templates or buy professional joomla templates online.
NOVICE IN OBVESTILA

Zavajajoče ponudbe na področju odjema zemeljskega plina

Obvestilo občanom

Celje, 7. 1. 2016 - V zadnjih dveh mesecih je na vrata domov v Mestni občini Celje potrkalo več akviziterjev - ponudnikov dobave energentov in energije, ki ponujajo različne ugodnosti ob podpisu aneksov ali pogodb tudi o dobavi zemeljskega plina.

Ob tem želimo na Energetiki Celje opozoriti občane na čedalje večje število zavajajočih ponudb in jim svetujemo, da pred izbiro nove ponudbe ali zamenjavo dobavitelja skrbno primerjajo ponudbe, preberejo tudi splošne pogoje in drobni tisk, da so pozorni na morebitno vezavo in t. i. skrite stroške. Naj jih tudi ne zavedejo obljube dobaviteljev ter da skrbno pretehtajo, ali imajo zanje dodano vrednost.

Na nepoštene prakse akviziterjev so opozorili tudi na Zvezi potrošnikov Slovenije in v Elektru Maribor, kjer so na območju Maribora zaznali več primerov lažnega predstavljanja, češ da so zaposleni na omenjenem podjetju, v nadaljevanju pa so prepričevali odjemalce v podpis aneksov, ki to sploh niso, ampak je šlo za nove obvezujoče ponudbe.

Glede na telefonske klice naših uporabnikov je bila akviziterska prodaja zaznana tudi v Celju. Po opisih občanov izvajajo akviziterji precej agresivne tržne pristope in skušajo z lažno ali nejasno identiteto pridobiti podatke o odjemalcih.

V Energetiki Celje smo veseli, da imamo odprt konkurenčen trg, zaradi katerega so največ pridobili ravno uporabniki storitev. Odprt trg je tudi našemu javnemu podjetju omogočil sklenitev ugodnejših pogojev z velikimi dobavitelji, zaradi česar se je cena zemeljskega plina v zadnjih dveh letih precej znižala za vse uporabnike.
Na koncu želimo le opozoriti na previdnost pri podpisovanju različnih zavezujočih dokumentov, ki se jih kasneje ne da preklicati.


Energetika Celje, javno podjetje, d. o. o.

Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
e-pošta:   mestna.obcina@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje