Here is a great website where you can find free website templates or buy professional joomla templates online.
NOVICE IN OBVESTILA

Kako bo sijalo praznično Celje


Celje, 25. november 2015 – Celje bo tudi letos v praznični razsvetljavi zasijalo na prvo adventno nedeljo, 29. novembra, ob 17. uri, ko bo prižig prazničnih luči na Glavnem trgu pospremil koncert Extra banda Glasbene šole Celje in solistke Sandre Feketija. Celje bo tako dober mesec krasilo več kot 106.000 lučk, ki jih bomo ugasnili 7. januarja (četrtek), dan po dnevu svetih treh kraljev.

Praznične luči in smreke bodo krasile predvsem mestno jedro, vključno s Pravljično deželo. Najvišja, 12 metrov visoka smreka, stoji na Trgu celjskih knezov pred Narodnim domom.
Mestna občina Celje je tudi letos povabila občane, da svoje smreke, ki jih nameravajo odstraniti s svojih vrtov, podarijo Mestni občini Celje za okrasitev mesta. V lanskem letu je bil odziv zelo dober, zato smo se odločili za ta poziv tudi letos. Občani so sporočili okoli 30 naslovov, od koder so želeli podariti smreke. Izbrali smo različno visoke smreke na različnih lokacijah. Najvišja je že postavljena na Trgu celjskih knezov, podarila pa sta jo Mihael in Majda Dečman iz Partizanske ulice 16.

Narodni dom okrasen

Letošnja novost je krasitev mesta z velikimi kroglami na Gubčevi in Lilekovi ulici in okrasitev svetilk javne razsvetljave z venčki na Savinovi ulici.


Za razsvetljavo bo tudi letos poskrbelo podjetje Elektrosignal, d. o. o., ki je bilo izbrano na javnem razpisu. Trenutno je okraševanje v zaključni fazi, vendar pa je zaradi izvajanja gradbenih del oz. vzpostavljenih gradbišč v mestnem jedru potrebno krasitev prilagajati tako, da je omogočen dostop gradbene mehanizacije do gradbišč.

Vrednost letošnje okrasitve mesta je 77.000 evrov, nekaj manj kot lani.

Pri pripravi načrtov za krasitev so sodelovali tudi sodelavci s področja urbanizma in mestnega marketinga, ki so v oblikovanje praznične podobe mesta vključili otroke in mlade. K sodelovanju smo povabili vrtce, osnovne šole in srednje šole. Odziv je bil zelo dober. Otroci bodo poslikali tkanine za okoli 60 lampijonov, izdelal jih bo Šolski center Celje, material pa je v večjem delu zagotovila Mestna občina Celje. Lampijone bomo predstavili v petek, 4. decembra, ob 11. uri na Savinjskem nabrežju.
Prav tako bo mestno središče krasil adventni venec, ki so ga izdelali dijaki Srednje šole za hortikulturo in vizualne umetnosti. »Sveče« na adventnem vencu bomo prižigali vsako nedeljo popoldne.

Cestne zapore v času praznikov
Številni praznični dogodki so predvideni znotraj zaprtega območja starega mestnega jedra tako, da zasedbe javne površine ne bodo v večji meri vplivale na vsakodnevno življenje občanov, dostavo v mestno jedro in ostali promeMestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
e-pošta:   mestna.obcina@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje