Here is a great website where you can find free website templates or buy professional joomla templates online.
NOVICE IN OBVESTILA

Celjska drevesna hiša v igri za mednarodno nagrado


Celje, 16. november 2015 – Edinstvena drevesna hiša, ki je od septembra odprta za obiskovalce Mestnega gozda Celje, se je uvrstila med nominirance za mednarodno arhitekturno nagrado Piranesi 2015. 

Drevesna hiša, ki jo je projektiral Atelje Ostan Pavlin, je bila izbrana med pet najboljših slovenskih realizacij v zadnjih dveh letih, zato bo projekt to soboto, 21. novembra, v Piranu prikazan na mednarodni razstavi vseh nacionalnih selekcij. Med vsemi razstavljenimi projekti bo mednarodna žirija izbrala najboljšega za nagrado Piranesi.

O drevesni hiši:
Je največja drevesna hiša v Sloveniji. V sklopu projekta Gozdovi za mesta - GREEN4GREY, ki ga je vodila Mestna občina Celje v sodelovanju s celjsko enoto Zavoda za gozdove Slovenije, smo poleg gozdnega otroškega igrišča, novih gozdnih učnih poti, trim steze z desetimi telovadnimi napravami, manjšega odra in novih klopi za počitek pridobili tudi edinstveno drevesno hišo. V celoti je narejena iz duglazije, lesa iz mestnega gozda ter zasnovana kot manjši informativni in izobraževalni center mestnega gozda za šolske skupine in druge obiskovalce gozda.

O nagradi Piranesi:
Nagrada Piranesi nagrajuje najboljše arhitekturne realizacije, nastale v zadnjih dveh letih na območju centralne Evrope. Sodelujoče dežele so Avstrija, Češka, Grčija, Hrvaška, Italija, Madžarska, Slovaška in Slovenija. Sodelujoče fakultete so Ljubljana, Maribor, Zagreb, Split, Trst, Pescara, Gradec, Dunaj in Budimpešta ter letos tudi Architectural Association School of Architecture, London.
Arhitekti zgoraj naštetih držav se lahko prijavijo za nagrado Piranesi preko nacionalnih selektorjev. Vsak nacionalni selektor izbere 5 realiziranih arhitekturnih del, zgrajenih v zadnjih dveh letih.

Nominiranci:
http://www.pida.si/pdf/Piranesi_2015_08c_nominiranci_nominees_arh%20in%20stud.pdf

Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
e-pošta:   mestna.obcina@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje