Here is a great website where you can find free website templates or buy professional joomla templates online.
NOVICE IN OBVESTILA

Celje med najlepšimi in najgostoljubnejšimi kraji


Celje, 14. oktober 2015 – V torek se je zaključila letošnja vseslovenska akcija Moja dežela – lepa in gostoljubna Turistične zveze Slovenije (TZS) pod častnim pokroviteljstvom predsednika države Boruta Pahorja. TZS je v Novi Gorici podelila priznanja najboljšim v akciji. Med drugim tudi mestu Celje, ki je bilo tretje v kategoriji večjih mest.

Priznanje, ki je že drugo turistično priznanje za Celje v letošnjem letu, je sprejel pooblaščenec župana Miloš Rovšnik.

V akciji sodeluje že več kot dve tretjini vseh slovenskih občin. Na državno tekmovanje se je uvrstilo 143 mest in krajev, sedem kampov in 11 mladinskih prenočišč, pet bencinskih servisov in 16 tematskih poti. Najboljši trije v posamezni kategoriji so prejeli priznanja na torkovi prireditvi Moja dežela – lepa in gostoljubna, ki je bila letos še posebno slovesna, TZS namreč praznuje 110-letnico.
Na prireditvi so podelili priznanja v akciji najbolje ocenjenim mestom, turističnim, zdraviliškim in izletniškim krajem, naj tematskim potem, kampom, Petrolovim bencinskim servisom, mladinskim prenočiščem, mestnim, trškim in vaškim jedrom ter zmagovalcem spletnega glasovanja.

MilosRovsnikMDLG
Miloš Rovšnik, pooblaščenec župana

Posodabljanje turističnih kapacitet v Celju, prenova starega mestnega jedra, bogat program prireditev in dogodkov, porast zasebnih investicij v starem mestnem jedru, profesionalen kader v TIC-ih, muzejih, hotelih, hostlu in lokalih, dobro delujoče turistično društvo ter nenazadnje ustrežljivost in prijaznost Celjank in Celjanov so v zadnjih letih pripomogli k temu, da mesto dobiva vedno več pozornosti, ki si jo tudi zasluži.
S premišljeno politiko infrastrukturnih vlaganj  MOC se je v zadnjih letih turistična zgodba Celja močno spremenila. Investicije v turistično infrastrukturo (Stari grad Celje – vzpostavitev novega Turistično informacijskega centra in prireditvenega območja ter Šmartinsko jezero – sodobno urejena pešpot, naravi prijazno otroško igrišče z lesenimi igrali, Brkati Som – prav tako ustvarjen iz okolju prijaznega materiala - lesa), prenova mestnega jedra, posodobitev turističnih kapacitet, porast zasebnih investicij  in povezovanje javnega zavoda za turizem s partnerskimi institucijami iz 21 občin, združenih v regionalno turistično destinacijo »Dežela celjska«, so prinesli spremembe. Narašča število obiskovalcev Starega gradu Celje, še vedno največje atrakcije mesta (cca. 70.000 jih zabeležimo vsako leto in številka še vedno narašča), pojavljajo se novi, tako javni kot zasebni projekti s strani gostinstva in turizma, ki v naše mesto prinašajo nov val pozitivne energije in posledično tudi nove obiskovalce.
Mesto Celje je v zadnjih letih sistematično gradilo na vsebini, kar bo prioriteta tudi v naslednjem obdobju. Prireditve kot so Pravljično Celje, Poletje v Celju, srednjeveška prireditev Dežela celjska vabi, … sooblikujejo podobo mesta in njegov utrip skozi vse leto. Smo prvo slovensko mesto, ki je na grajskem območju že leta 2010 začelo s projektom Živa zgodovina.
Velik korak na področju turizma je bil narejen tudi s podprtjem Zavoda za kulturne prireditve in turizem Celeia Celje v vlogi koordinatorja regionalne turistične destinacije DEŽELA CELJSKA, ki združuje 21 občin Savinjske regije in kar 6 termalnih zdravilišč.
Mesto Celje je s svojo lego ob reki Savinji že dolgo priljubljena izletniška točka. Naš cilj je - in k temu morajo stremeti tudi vsi turistični akterji našega mesta, tako javni kot privatni - da postanemo atraktivna mestna destinacija za kratek ali večdnevni oddih. S  premišljenim razvojem in aktivnostmi ter predvsem sodelovanjem verjamemo, da nam bo to uspelo. Celje je poleg tega, da privablja z biseri, kot sta Stari grad Celje in Celeia – mesto pod mestom, zanimivo tudi kot outdoor destinacija (Celjska koča, Šmartinsko jezero).

Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
e-pošta:   mestna.obcina@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje