Here is a great website where you can find free website templates or buy professional joomla templates online.
NOVICE IN OBVESTILA

Rezultati urbanističnih delavnic na temo priprave trajnostne urbane strategije

Celje, 7. oktober 2015 - V okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014 – 2020 je velik poudarek na spodbujanju trajnostnega urbanega razvoja znotraj mest in mestnih območij. Pri tem bodo mesta sama identificirala ključne razvojne probleme, poiskala rešitve zanje ter na podlagi tega pripravila projekte za izvedbo. Tako bodo mesta soočena z lastnimi razvojnimi cilji, za uresničevanje katerih bodo suvereno pripravljala in izvajala urbane projekte, sofinancirane s pomočjo mehanizma celostnih teritorialnih naložb. Predpogoj za to pa je izdelava trajnostne urbane strategije (v nadaljevanju: TUS).

Tako je Mestna občina Celje poleg preostalih desetih mestnih občin v Sloveniji pristopila k izdelavi TUS-a. V ta namen je pripravila osnutek dokumenta, ki ga je predstavila na dveh delavnicah za širšo strokovno in laično javnost v organizaciji Zavoda metrosr, kjer je preko vodene diskusije pridobila dragocene odzive na trenutno stanje v prostoru. Izpostavljeni so bili ključni problemi in možni ukrepi za bolj trajnostni odtis projektov v MOC v prihodnje, ki se bodo lahko potencialno izvajali tudi preko sredstev mehanizma celostnih teritorialnih naložb evropske kohezijske politike.

V želji, da pridobimo še kakšen odziv na stanje v prostoru Mestne občine in željene usmeritve pri načrtovanju občinskih investicij v prihodnje, vas vljudno vabimo, da nam vaše videnje mesta Celje v letu 2020 in potrebnih korakov za še bolj prijazno in trajnostno mesto posredujete na e-naslov: prostor@celje.si ali nam pošljete dopis na naslov Trg celjskih knezov 9.

Več o delavnicah lahko preberete na spodnjih povezavah:

Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
e-pošta:   mestna.obcina@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje