Here is a great website where you can find free website templates or buy professional joomla templates online.
NOVICE IN OBVESTILA

Generacija 100 najuspešnejših


Celje, 25. september 2015 – 100 najuspešnejših maturantk in maturantov, ki so letošnjo splošno in poklicno maturo opravili zelo uspešno, najuspešnejših dijakinj in dijakov zaključnih letnikov poklicnih šol v Mestni občini Celje ter dijakinj in dijakov,ki so bili izjemno uspešni na mednarodnih tekmovanjih iz znanja – olimpijadah, je danes sprejel župan Mestne občine Celje Bojan Šrot.

To je bil že 21. županov sprejem za najuspešnejše dijakinje in dijake. Letošnji generaciji je čestital s knjigo Danes grofje celjski in nikdar več, avtorice Ane Wambrechtsamer.

V Mestni občini Celje je bilo letos 25 zlatih maturantov splošne mature, 20 na I. gimnaziji v Celju, trije na Gimnaziji Celje – Center in dva na Gimnaziji Lava. Deset je bilo izjemno uspešnih dijakov na tekmovanjih iz znanja – olimpijadah, od tega jih je 7 iz I. gimnazije v Celju, trije pa so iz Gimnazije Lava. Župan je čestital tudi 32 najuspešnejšim maturantom poklicne mature, po eden je iz Srednje šole za gostinstvo in turizem in iz Ekonomske šole Celje, dva sta iz ŠC Celje - Srednje šole za gradbeništvo in varovanje okolja, po štirje so iz ŠC Celje - Srednje šole za storitvene dejavnosti in logistiko ter ŠC Celje - Srednje šole za kemijo, elektrotehniko in računalništvo, po deset pa jih je iz Srednje zdravstvene šole Celje in ŠC Celje Srednje šole za strojništvo, mehatroniko in medije.
V nižjem in srednjem poklicnem izobraževanju je bilo 33 najuspešnejših dijakov. Sedem dijakov je bilo vsa leta odličnih in so opravili zaključni izpit s pohvalo, 26 pa jih je opravilo zaključni izpit s pohvalo. 

sprejemdijakov

Župan Mestne občine Celje Bojan Šrot
je najuspešnejše nagovoril tako:
»Dvakrat na leto imamo to čast, da spoznamo najbolj nadarjene mlade ljudi, ki se šolajo v našem mestu. Prvič je to pozno spomladi, ko pozdravim najuspešnejše osnovnošolce, drugič pa vedno jeseni, ko pripravimo sprejem za najuspešnejše dijake. Veselim se, da vam lahko danes čestitam za uspešna leta srednje šole, ko ste bili zgled mnogim svojim sovrstnikom ter v ponos svojim šolam in seveda staršem.Tudi sam vem, koliko staršem pomeni, če se otrok zaveda, da je trud, ki ga bo vložil v učenje, naložba za vse življenje. Ob tem,da ste pridobili dragocene delovne navade in koristna znanja zase in za svojo prihodnost – boste svoje vedenje in izkušnje enkrat v prihodnosti lahko prenesli tudi na svoje otroke. Takšne so pač zakonitosti delovanja človeške družbe.
Dokazali ste, da ste odgovorni in preudarni mladi ljudje, ki vedo, kaj v življenju hočejo in se zavedajo, kaj zares šteje. Pokazali ste, da znate sprejemati prave, premišljene odločitve in da veste, kaj je dobro za vas in vašo prihodnost.
Vas, dijake celjskih srednjih šol srečujem ob različnih priložnostih, mnogokrat sooblikujete različne prireditve in dogodke v našem mestu in zagotovo smo se z mnogimi med vami že kje srečali. Morebiti na sprejemu za najboljše osnovnošolce. Vedno me prevzamejo vaša pozitivna energija, optimizem in navdušenje nad tem, kar počenete, kar imate – nad življenjem samim. Takšne ljudi potrebuje naše mesto, potrebuje jih naša savinjska regija in ne nazadnje tudi država Slovenija.Ponosni smo na vas, tudi sami morate biti ponosni nase in še naprej verjeti v svoje sposobnosti. Zdaj, ko boste odprli nova vrata in se lotili novih izzivov, je to še posebej pomembno. In ker ste pokazali, da ste borci, da znate zmagovati, verjamem, da noben izziv ne bo pretežak.Ni dvoma, da boste v življenju naleteli tudi na kakšne ovire, a za tiste najboljše je lahko tudi to izziv, kako na kreativen, inovativen način poiskati pot iz vsake zagate.
Življenje je nepredvidljivo, scenarija vnaprej ne poznamo in zagotovo je tako tudi prav. S svojimi odločitvami pa vendarle ves čas krojimo svojo prihodnost. Vi ste do sedaj sprejemali predvsem prave odločitve, ki so vas pripeljale do tega, da ste danes tukaj. Ne bojte se niti slabih, napačnih odločitev – vsak jih je kdaj sprejel, a moder človek se tudi iz lastnih napak veliko nauči.
Ne glede na to, kam vas bo zdaj zanesla pot, mnogi boste del študija opravili tudi v tujini, ohranite pogum, dobro voljo in pozitivno naravnanost. Upajte si več, kot se od vas pričakuje, sanjajte velike sanje in zastavljajte si visoke cilje. Človek mora vedno imet nekaj, k čemur stremi. V tem življenjskem obdobju pa imate resnično odprte vse možnosti. Mladi ste, nadarjeni, uspešni in vaše življenje se pravzaprav zares šele začenja.
Izkoristite ta neverjetni potencial. Zavedajte se, da čas neusmiljeno hitro beži, da se v življenju ne da nadoknaditi nobene zamujene minute in da je zdaj pravi trenutek, da živite svoje sanje.
Dragi najuspešnejši dijaki in dijakinje, maturanti in maturantke, udeleženci olimpijad znanja, iskreno vam čestitam za vaše uspehe in vam želim vse dobro pri študiju in na poklicni poti. Želim vam, da bi bilo vaše življenje polno nepozabnih in edinstvenih trenutkov ter čudovitih doživetij, za kar lahko največ storite sami.«

Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
e-pošta:   mestna.obcina@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje