Here is a great website where you can find free website templates or buy professional joomla templates online.
NOVICE IN OBVESTILA

Noč raziskovalcev v Celju

Celje, 22. september 2015 - V Regijskem študijskem središču že četrto leto zapored organizirajo Noč raziskovalcev, dogodek, ki poteka na pobudo Evropske Komisije vsak četrti petek v septembru v številnih evropskih državah od leta 2005 dalje. Letos poteka pod geslom Raziskovalci in znanstveniki v središču vsakdanjega življenja.

Evropska komisija želi s to pobudo v splošni javnosti razširiti pozitivno sliko o raziskovalcih, odgnati negativne stereotipe o znanstvenikih in seznaniti s programi pomoči, ki jih EU nudi vsem tistim, ki so se odločili za kariero raziskovalca. Na dogodku obiskovalci dobijo možnost vpogleda v raziskovalni del delovanja visokošolskih in raziskovalnih zavodov, v lokalne raziskovalne inštitute, ki so redko odprti za javnost, možnost sodelovanja v eksperimentih ter uporabe najnovejših tehnologij in instrumentov pod vodstvom raziskovalcev.

V letu 2015 se Noči raziskovalcev četrto leto zapored priključujejo tudi izobraževalne in raziskovalne inštitucije Savinjske (statistične) regije in odpirajo svoja vrata tistim, ki jih zanima vpogled v njihovo raziskovalno in inovativno delo.

Dogodek bo v petek, 25. septembra 2015, od 10. do 17. ure
na ploščadi Osrednje knjižnice Celje ter v prostorih posameznih inštitucij (podrobne informacije v zloženki).

Noc raziskovalcev 2015

Sodelujejo naslednje raziskovalne in izobraževalne inštitucije: Visoka šola za varstvo okolja, Visoka zdravstvena šola v Celju, Visoka šola za proizvodno inženirstvo, Mednarodna fakulteta za družbene in poslovne študije, Fakulteta za komercialne in poslovne vede, Šola za hortikulturo in vizualne umetnosti Višja strokovna šola, Šolski center Šentjur Višja strokovna šola, Šolski center Celje Gimnazija Lava, Tecos – Razvojni center orodjarstva Slovenije, Inštitut IPAK, Urad RS za meroslovje, Osrednja knjižnica Celje, Komisija Mladi za Celje pri Mestni občini Celje in  Kulturno središče vesoljskih tehnologij Vitanje.

Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
e-pošta:   mestna.obcina@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje