Here is a great website where you can find free website templates or buy professional joomla templates online.
NOVICE IN OBVESTILA

Drevesna hiša odprta ob sredah in čez vikend


Celje, 21. september 2015 – Največja drevesna hiša v Sloveniji, ki krasi celjski Mestni gozd, je od sobote uradno odprta za obiskovalce. Celjanke in Celjani so se v soboto do nje sprehodili ob spremljavi gozdnih vil, na poti pa so čakala glasbena in druga presenečenja.

Drevesno hišo je uradno odprla podžupanja Mestne občine Celje mag. Darja Turk, ki je ob tem med drugim povedala: »Želim si, da bi ta drevesna hiša, ki bo postala informativni in izobraževalni center mestnega gozda, sprejela veliko veselih otrok in drugih obiskovalcev. Želim si tudi, da bi se po učni poti sprehodilo veliko vedoželjnih ljudi,
da bi bila trim steza pogosto zasedena in otroško igrišče vedno polno smeha.«

V sklopu projekta Gozdovi za mesta - GREEN4GREY, ki ga je vodila Mestna občina Celje v sodelovanju s celjsko enoto Zavoda za gozdove Slovenije so v Mestnem gozdu Celje obstoječe omrežje gozdnih poti nadgradili z novo rekreacijsko, izobraževalno in doživljajsko opremo. S projektom smo pridobili gozdno otroško igrišče na tretji jasi, nove gozdne učne poti, trim stezo z desetimi telovadnimi napravami, manjši oder in več deset novih klopi za počitek. Edinstvena drevesna hiša, ki jo je oblikoval Atelje Ostan Pavlin iz Ljubljane in je v celoti narejena iz duglazije, lesa iz mestnega gozda, je zasnovana kot manjši informativni in izobraževalni center mestnega gozda za šolske skupine in druge obiskovalce gozda.

Drevesna hiša bo dostopna vsem obiskovalcem mestnega gozda. Odprta bo ob sredah, od 14. do 16.30 ure ter ob sobotah in nedeljah, od  9. do 12. ure in od 14. do 17. ure. V primeru dežja in razmočenega terena hiša ne bo odprta.Ogled je brezplačen, možno pa jo je tudi najeti. Hiša naenkrat sprejme največ 30 oseb.

Trenutno si je v drevesni hiši moč ogledati fotografsko razstavo Matjaža Čatra z motivi slovenske pokrajine posnetimi z jadralnega zmaja.

odprtjegreen4grey

Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
e-pošta:   mestna.obcina@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje