Here is a great website where you can find free website templates or buy professional joomla templates online.
NOVICE IN OBVESTILA

Župan Bojan Šrot: “Najboljši judoisti prihajajo Z’dežele Sankaku”

Celje, 17. september 2015 – Župan Mestne občine Celje Bojan Šrot je danes sprejel judoiste, udeležence svetovnega prvenstva v Astani in člane Judo kluba Z'dežele Sankaku Celje. Tini Trstenjak in Ani Velenšek je podelil županovo priznanje, Roku Drakšiču in trenerju Marjanu Fabjanu pa podaril knjigo Barbara Celjska avtorice Rolande Fugger Germadnik.
Celjanka Tina Trstenjak je na svetovnem prvenstvu v Astani osvojila naslov svetovne prvakinje v kategoriji do 63 kilogramov, Anamari Klementina Velenšek pa se je v kategoriji do 78 kg veselila srebrne medalje. Svetovnega prvenstva se je udeležil tudi Rok Drakšič.

Ekipi, ki je klub zastopala v Astani, se je župan želel zahvaliti s sprejemom in priznanjem. Dobitnicama medalj je izročil županovo priznanje, ki ga v skladu z Odlokom o priznanjih Mestne občine Celje župan podeli posameznikom in skupinam kot aktualen odziv za dosežke in uspehe na vseh področjih dela in ustvarjanja. 

Judo klub Z'dežele Sankaku, ki po poteh vrhunskega juda usmerja že najmlajše, je zaslužen za razvoj te športne panoge v Celju. S svojimi uspehi povsod po svetu promovira tudi mesto Celje. Klub ima trenutno skupno 334 članov. Je redno sofinanciran s strani Mestne občine Celje, zadnja leta v višini okoli 40.000 EUR. 

Člani in članice Judo kluba Z'dežele Sankaku Celje redno dosegajo vrhunske rezultate. Tako je Urška Žolnir dobitnica zlate olimpijske medalje iz Londona 2012 in olimpijskega brona iz Aten. Lucija Polavder je osvojila bronasto medaljo na olimpijskih igrah v Pekingu leta 2008. Rok Drakšič je postal evropski prvak v Budimpešti leta 2013, Tina Trstenjak in Anamari  Velenšek sta bronasti medalji osvojili na svetovnem prvenstvu v Chelyabinsku, Petra Nareks pa je nosilka šestih medalj z evropskih članskih prvenstev.

Glavni trener Marjan Fabjan je bil leta 2009 s strani Evropske judo zveze proglašen za najuspešnejšega trenerja stare celine ter je, tako kot tudi Lucija Polavder in Urška Žolnir, dobitnik najvišjega priznanja v slovenskem športu – Bloudkove nagrade.

Zdezele Sankaku

Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
e-pošta:   mestna.obcina@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje