Here is a great website where you can find free website templates or buy professional joomla templates online.
NOVICE IN OBVESTILA

Letos štirje prejemniki sejemskih priznanj Mestne občine Celje


Celje, 11. september 2015 - Strokovna komisija za podelitev sejemskih priznanj Mestnega sveta Mestne občine Celje je na 48. Mednarodnem sejmu obrti in podjetnosti skladno z Odlokom o priznanjih Mestne občine Celje pregledala 33 prijavljenih projektov. Med razstavljenimi izdelki je strokovna komisija izbrala štiri (LJUDJE, d. o. o., Dškatla, Mateja Dobovšek, s. p., VIAR, d. o. o., Zavod za zdravo življenje iz Jugorja pri Metliki), ki po svoji kakovosti, tržni zanimivosti in izvirnosti zaslužijo občinsko priznanje.

Sejemska priznanja je danes ob 17.30 v atriju Celjskega sejma podelil pooblaščenec župana Mestne občine Celje mag. Marko Zidanšek.
Mestna občina Celje že vrsto let na Mednarodnem sejmu obrti in podjetnosti podeljuje tri priznanja za kakovost, tržno zanimivost in izvirnost izdelkov ter posebno priznanje za razstavljene izdelke tradicionalne slovenske obrti. Strokovna komisija za podelitev sejemskih priznanj Mestne občine Celje, ki je ocenjevala le prijavljene izdelke (prijavnice so prejeli vsi razstavljavci), je razstavljavce obiskala na dan odprtja sejma.
Pri ocenjevanju je komisija sledila naslednjim kriterijem: 
-  kakovostna izdelava, konstrukcija, 
-  funkcionalna in estetska oblika izdelka, 
-  tržna zanimivost izdelka na slovenskem in tujem tržišču, 
-  izvirnost izdelka, uporaba sodobne in nove tehnologije in materialov pri njegovi izdelavi, 
-  način proizvodnje izdelka - serijska ali individualna proizvodnja, 
-  lasten proizvod. 
 
Prejemniki sejemskih priznanj Mestne občine Celje 2015:
1. LJUDJE, strategija, oblikovanje in komunikacija, d. o. o., za moderno spletno in mobilno aplikacijo »Fatsell.com« za prodajo na mednarodnem trgu
»Fatsell.com« je moderna spletna in mobilna aplikacija za prodajo na mednarodnem trgu, ki namesto mesečne naročnine zaračunava 5 % provizijo. Z njo prodajalci hitro sestavijo enostavno prodajno spletno stran po meri, naložijo slike svojega izdelka in nemudoma začnejo prodajati.  Po potrebi lahko prodajani izdelek in košarico s koščkom generirane kode vgradijo v obstoječo spletno stran ali blog. Brez težav vodijo evidenco naročil, komunicirajo s strankami in jim po potrebi sredstva s kreditne kartice zaračunajo z zamikom, ko zberejo dovolj prednaročil.
 
2. Dškatla, dejavnosti za prosti čas družine, Mateja Dobovšek, s. p., za družinsko naročniško škatlo »Dškatla«
Dškatla si zasluži sejemsko priznanje zaradi svoje inovativnosti in hkrati enostavnosti. Je prikupen izdelek, ki privabi nasmehe na obraze vseh članov družine, ko radovedno odpirajo papirnate vrečice. Vsaka vrečica vsebuje poučne in predvsem zabavne ideje za kvalitetno preživljanje družinskega časa. Je izdelek, ki ima družbeni učinek in spodbuja družine k povezovanju in krepitvi medsebojnih odnosov, ki so s prekomerno uporabo sodobne tehnologije v upadu. Hkrati pa se osredotoča na uporabo naravnih in recikliranih materialov.

3. VIAR, inženiring in razvoj programske opreme, d.o.o., za kartonasta 3D očala »ViarBox 2.0«
Podjetje se ukvarja z VR oziroma t. i. virtualno resničnostjo. Izdelujejo kartonasta očala »VIARBOX«, ki s pomočjo pametnega telefona postanejo 3D očala za virtualno resničnost. Prodaja očal se deli na dve ciljni skupini. Potrošnikom prodajajo očala preko lastne spletne strani viarbox.si in spletnih trgovinah. Podjetjem ponujajo očala, potiskana v skladu z njihovo blagovno znamko, zraven pa ponudijo tudi igro, ki jo prilagodijo željam stranke. To jih dela unikatne, saj za enkrat tega v kompletu ne ponuja nihče na svetu.
V pol leta so razvili:
•    dve seriji očal VIARBOX;
•    storitev za arhitekte, ki njihovim strankam omogoča, da stopijo v hišo, preden je ta zgrajena;
•    storitev za nepremičninske agente, ki omogoča virtualen sprehod preko spleta;
•    tri predpripravljene igre, ki jih po željah naročnika prilagodijo v skladu z njihovo blagovno znamko;
•    dve lastni igri.

4. Zavod za zdravo življenje iz Jugorja pri Metliki za kuhano kozje maslo »MeGhee« 
Izdelek »MeGhee« je 100 % kuhano kozje maslo, ki se kot pripravek uporablja za različne potrebe bodisi kulinarične bodisi negovalne oziroma zdravstvene. 
Po njihovem edinstvenem receptu traja kuha kozjega masla 48 ur ali več, v tem času surovo maslo izloči ogljikove hidrate, beljakovine in vodo ter tako postane skorajda nepokvarljivo olje z unikatnim okusom in aromo. Kozje kuhano maslo ima izjemno širok spekter uporabe in je idealna alternativa za mnoge maščobe. V primerjavi z ostalimi maščobami vsebuje še več dobrih maščobnih kislin, je brez laktoze, kazeina ter katerihkoli nečistoč. 
»MeGhee« ima visoko točko dimljenja, zato je odličen za pečenje, cvrtje ali kuhanje vseh vrst jedi, hkrati pa razneži okus z dodajanjem že pripravljenemu obroku. Tudi sladice pripravljene s kozjim kuhanim maslom postanejo še bolj kremaste in prefinjene.
Kozje kuhano maslo je naravni živež, ki deluje proti staranju telesa, ohranja njegovo vitalnost in krepi imunski sistem. Izjemno uporaben je za neposredno nanašanje na kožo ali kot sestavni del negovalne kreme.

prejemniki sej priznanj
Prejemniki priznanj s pooblaščencem župana mag. Markom Zidanškom

Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
e-pošta:   mestna.obcina@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje