Here is a great website where you can find free website templates or buy professional joomla templates online.
NOVICE IN OBVESTILA

»Celju upravičeno in s ponosom rečemo sejemsko mesto«


Celje, 8. september 2015 – Župan Mestne občine Celje Bojan Šrot je bil danes med osrednjimi govorci na odprtju 48. Mednarodnega sejma obrti in podjetnosti. Sejem je sicer odprl predsednik Vlade RS Miro Cerar.

Župan je razstavljavcem, gostom in obiskovalcem izrekel iskreno dobrodošlico v knežjem mestu in med drugim povedal: »Mednarodni sejem obrti in podjetnosti odpira svoja vrata najbolj podjetnim in prodornim. Številke so vsako leto impresivne, enako tudi letos, več kot 1.500 razstavljavcev iz 38 držav, to kaže na izjemno delo organizatorjev, za kar jim gredo posebne čestitke.«
Župan je posebej izpostavil delegacijo iz prijateljskega turškega mesta Gaziantep, ki se letos na sejmu prvič predstavlja: »Čeprav se s tako velikim mestom težko primerjamo, so nam pri marsičem vzor, tudi pri tem, kako skrbijo za kulturno dediščino in s tem, s kakšno gostoljubnostjo so sprejeli begunce. Veseli smo darila, ki so ga prinesli – repliko poznoantičnega mozaika, ki je bil najden med prenovo mesta. Od jutri naprej si ga bo možno ogledati,« je povedal.
Jutri, v sredo, 9. septembra, ob 17-ih bomo na Glavnem trgu v Celju namreč ob prisotnosti delegacije iz Gaziantepa odkrili omenjeno repliko najdenega mozaika.                      
»Kot župan vas vsako leto povabim, da obiščete tudi mesto, predvsem staro mestno jedro, letos še posebej iskreno, mesto je namreč prenovljeno. Poglejte si ga in začutite utrip življenja,« je dodal župan Mestne občine Celje Bojan Šrot.

zupanmos

Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
e-pošta:   mestna.obcina@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje