Here is a great website where you can find free website templates or buy professional joomla templates online.
NOVICE IN OBVESTILA

Novi Dom krajanov v Šmartnem v Rožni dolini bo srečen prostor

Celje, 4. september 2015 – Župan Mestne občine Celje Bojan Šrot, predsednik Sveta KS Šmartno v Rožni dolini Ivan Škorjanc in državna sekretarka MGRT mag. Margareta Guček Zakošek so opoldne skupaj z enim najstarejših članov KUD Šmartno v Rožni dolini Jožetom Dimcem slovesno odprli novi Dom krajanov Šmartno v Rožni dolini.

Šmartinčani so nov večnamenski objekt težko pričakovali, saj je bil stari kulturni dom v zelo slabem stanju in ni več zadostoval potrebam kraja, kjer deluje veliko društev. Lep in moderen objekt, ki je kraju v ponos, združuje prireditveno dvorano z vso tehnično opremo, prostore za delovanje društev, prostore krajevne skupnosti in knjižnico. Prevzel bo funkcijo turistično informacijskega centra, postajališča za kolesarje in pohodnike in bo z oblikovanjem kulturnega dogajanja, ohranjanjem starih običajev, kulinarike, folklore, tradicije in ponudbo ekološke tržnice prispeval k večji prepoznavnost naselja Šmartno v Rožni dolini, Mestne občine Celje in regije.

Dom krajanov Šmartno v Rožni dolini je plod dobrega sodelovanja in združenih moči, saj je bil zgrajen s pomočjo evropskega in državnega denarja. Od skupno 1.245.058,90 €, kolikor je vredna investicija, je delež Evropske unije in države 886.956,32 €.

»Krajevna skupnost je povezovalni člen med ljudmi in mestno občino, je tista, ki zazna in nas opozori na težave, potrebe in želje svojih prebivalcev. Upam, da bo novi Dom krajanov povezovalni člen med vami, prebivalci Šmartnega v Rožni dolini. To je največja investicija Mestne občine Celje v tem letu,« je med drugim povedal župan Bojan Šrot.
Predsednik Sveta KS Šmartno v Rožni dolini Ivan Škorjanc in državna sekretarka mag. Margareta Guček Zakošek, ki je domačinka, sta se strinjala, da bo Dom krajanov srečen prostor, saj ga bodo Šmartinčani napolnili z dobrimi vsebinami.

dom krajanov

Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
e-pošta:   mestna.obcina@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje