Here is a great website where you can find free website templates or buy professional joomla templates online.
NOVICE IN OBVESTILA

Drevesna hiša v Mestnem gozdu

Celje, 2. september 2015 - Mestna občina Celje je s celjsko enoto Zavoda za gozdove Slovenije in hrvaškimi partnerji pridobila evropska sredstva za nadgradnjo obstoječih gozdnih poti z opremo za rekreacijo, doživljajskimi in izobraževalnimi vsebinami. 19. septembra bomo uradno odprli drevesno hišo.

Projekt GREEN4GREY, ki ga vodi Mestna občina Celje, vsebinsko pa so ga zasnovali na celjski enoti Zavoda za gozdove Slovenije predstavlja pomemben korak pri razvoju celjskih mestnih gozdov. Na območju Anskega vrha je obstoječe omrežje gozdnih sprehajalnih poti obogateno z novo rekreacijsko, izobraževalno in doživljajsko opremo. Ta vključuje gozdno otroško igrišče, nove gozdne učne poti, trim stezo z desetimi telovadnimi napravami, manjši prireditveni oder in več deset novih klopi za počitek. Glavna pridobitev pa bo zagotovo drevesna hiša, ki je zasnovana kot manjši informativni in izobraževalni center mestnega gozda za šolske skupine in druge obiskovalce gozda. 

Za projekt je Mestna občina Celje pridobila 95-odstotno sofinanciranje (Evropski sklad za regionalni razvoj v okviru programa Evropskega teritorialnega sodelovanja Slovenija – Hrvaška ter Vlada Republike Slovenije).

Kje vse evropska kohezijska politika v Sloveniji pušča svoje odtise, lahko odkrivate v petek, 18. in v soboto, 19. septembra 2015, na več kot 30 dogodkih z naslovom EU PROJEKT, MOJ PROJEKT, ki jih po vsej Sloveniji organizira Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko v sodelovanju z izvajalci projektov. V sklopu tega "dneva odprtih vrat" bomo uradno odprli tudi drevesno hišo v Mestnem gozdu.

EU projekt, moj projekt

Več o projektih

drevesna hisa


Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
e-pošta:   mestna.obcina@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje