Here is a great website where you can find free website templates or buy professional joomla templates online.
NOVICE IN OBVESTILA

Celje navezuje stike s kneževino Lihtenštajn

Celje, 18. avgust 2015 – Pooblaščenec župana Miloš Rovšnik je v avgustu obiskal glavno mesto Kneževine Lihtenštajn in se udeležil slovesnosti ob državnem prazniku. Namen obiska delegacije mesta Celje v Lihtenštajnu je bila predstavitev Mestne občine Celje in Dežele Celjske ter pogovor o prihodnjem sodelovanju med mestoma.
 
Pobudnika vzpostavitve prijateljskega odnosa med Celjem in Kneževino Lihtenštajn sta Viteški red Svetega Jurija in Društvo slovensko-liechtensteinskega prijateljstva, ki imata povezave s kneževino že nekaj let.
Celjsko delegacijo je ob osrednji proslavi Knezovega dne pod knežjim gradom sprejel prestolonaslednik Erbprinz Alois von und zu Liechtenstein. Pooblaščenec je imel čast spoznati tudi kneza Hansa Adama II. in nadškofa Wolfganga Haasa. Kot darilo jim je izročil izročil monografijo Celjske impresije dr. Ivana Stoparja oziroma knjigo Barbara Celjska Rolande Fugger Germadnik.
Prestolonaslednik Erbprinz Alois, na katerega so prenesene glavne državniške dolžnosti, je izrazil zadovoljstvo ob obisku in podprl nadaljnje aktivnosti za oblikovanje tesnejšega sodelovanja s poudarkom na področju kulture, turizma in tudi gospodarstva.

Erbprinz  
Miloš Rovšnik in Erbprinz Alois

Nadkof
Prior Silvester Likar (Viteški red Sv. Jurija), nadškof Wolfgang Haas, pooblaščenec župana Miloš Rovšnik, Vančo Tegov (Komisija za mednarodne odnose MOC)

Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
e-pošta:   mestna.obcina@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje