Here is a great website where you can find free website templates or buy professional joomla templates online.
NOVICE IN OBVESTILA

58 najuspešnejšim čestital župan Bojan Šrot

Celje, 10. junij 2015 – Župan Mestne občine Celje Bojan Šrot je danes v veliki dvorani Narodnega doma sprejel 58 najuspešnejših osnovnošolcev in učencev glasbene šole. To so mladi, ki so na področju znanja, kulturnega poustvarjanja, raziskovalnih dejavnosti in športa dosegli izjemne uspehe.
 
Župan je s priznanjem in knjigo Duša slovenska (zbirka besedil in slik priznanih slovenskih avtorjev) nagradil 6 učencev I., II. in III. osnovne šole Celje, 6 učencev osnovnih šol Lava, Hudinja, Ljubečna, OŠ Frana Roša in OŠ Frana Krajnca, 4 učence IV. osnovne šole Celje in Glasbene šole Celje ter 2 učenca Osnovne šole Glazija.

Govor župana Bojana Šrota:
»Sprejem za najuspešnejše učenke in učence je zagotovo ena najbolj prijetnih županovih »dolžnosti«. Zelo rad vsako leto spoznam in nagovorim mlade, ki kar sijejo od mladostne energije. Tiste sposobne, pridne in pogumne mlade ljudi, ki se že v rani mladosti zavedajo, kako pomembno je, da se kdaj potrudiš bolj, kot se od tebe pričakuje.
Za vse, ki smo danes tukaj, ste nesporni zmagovalci. S svojim trudom, pridnostjo, prizadevnostjo in delavnostjo ste pokazali več od povprečja in več od pričakovanega. Za dobre rezultate v šoli ste se morali nemalokrat tudi čemu odpovedati, kar je znak odgovornosti in zavedanja, da ste sami »režiserji« vaše prihodnosti. Življenje sicer ni film in nikoli ne moremo z gotovostjo vedeti, kaj bo jutri, lahko pa vsaj delno vplivamo na scenarij svojega življenja.
Na vas so danes ponosni vaši ravnatelji, učitelji, nihče pa tako zelo kot vaši starši. Bodite tudi sami ponosni nase. Lahko boste uživali brezskrbne počitnice, preden greste novim izzivom naproti.
Dobro ste si začrtali svojo pot. Zelo mladi ste spoznali, da v življenju lahko z delom in trudom veliko dosežemo in da so občutki ob uspehih neprecenljivi. Pridobili ste si dragocene delovne navade, ki vam bodo v nadaljnjem šolanju še kako prav prišle. Iz ničesar pač nič ne zraste, z delom ustvarjamo rezultate in nič ni lepšega kot žeti, kar si sam posejal.
Naj vam položim na srce sveto resnico – ste v enem najlepših obdobij svojega življenja. Svet imate na dlani, možnosti so neskončne, poti široko odprte. Vaše sanje so lahko drzne in želje velike, saj imate vse vzvode, da jih uresničite. Nikoli več ne bodo zvezde tako blizu kot zdaj, ko ste mladi in na začetku svoje poti, zato verjemite vase in v svoje sanje. Uresničujte jih zdaj in ne odlašajte preveč. Nikoli ne pozabite, da je z gorečo željo, trudom in vztrajnostjo možno premikati tudi gore. Največjo moč nosite prav v sebi, ne pustite si, da vas zavedejo strah in negotovost. Nobena ovira in nobena težava ni nepremagljiva.
Bodite samosvoji, a pri tem sposobni sprejeti tudi dobronameren nasvet. Nekoč sem nekje prebral, da nam polovico življenja grenijo starši, drugo polovico pa otroci. Seveda ni tako hudo, verjamem pa, da vam gre skrb vaših staršev tudi kdaj na živce, vsi smo bili enkrat v vaši koži. Pa vendar se zavedajte, da vas želijo le obvarovati, da vas imajo neizmerno radi in da si želijo le eno – da bi bili zdravi in srečni. Svet pa ni vedno le lep, zato vas želijo starši, učitelji in drugi, ki vas spremljajo na poti odraščanja, le obvarovati pred napačnimi odločitvami.
Nas pa tudi napake in spodrsljaji krepijo. Skušajte se iz vsake življenjske izkušnje česa naučiti. Ne bodite preveč žalostni, ko vam kdaj spodleti. Tisti, ki mu nikoli ni spodletelo, si zagotovo ni zadal pravih ciljev. Vse vaše življenje bo polno nasprotij, ker takšno pač je. Četudi se sliši obrabljeno, je povsem res, da za dežjem vedno posije sonce, brez dežja in vode pa tudi življenja ni.
To, da ste danes tukaj, pomeni, da ste do sedaj v svojem življenju dosegali predvsem uspehe
in se veselili zmag. Iskreno vam čestitam, ker ste pokazali veliko mero odgovornosti, se trudili, sprejemali prave odločitve in si postavljali dobre prioritete.
Verjamem, da boste uspešni tudi v prihodnje in da vam noben ovinek na vaši poti ne bo predstavljal ovire. Sicer pa jih pogumno premagujte in zaupajte v svoje sposobnosti. Morda se z nekaterimi ponovno srečamo že čez štiri leta, ko bom sprejel najuspešnejše maturante vaše generacije.
Iskreno vam čestitam in želim nepozabne počitnice, polne nepozabnih doživetij in mladostne razigranosti.«

Program sprejema najuspešnejših vsako leto pripravi druga osnovna šola. Letos so program oblikovali učenci II. osnovne šole Celje.
Najuspešnejše osnovnošolce in učence glasbene šole generacije 2014/2015 je novim izzivom naproti pospremila tale misel:  »Vse ima svoj čas in vsak opravek svojo uro pod nebom. Morda je prav ta trenutek vaš čas … vaš pravi, posebni, obljubljeni, prerokovani trenutek, izvzet iz vseh življenjskih trenutkov.« 

najuspesnejsi

Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
e-pošta:   mestna.obcina@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje