Here is a great website where you can find free website templates or buy professional joomla templates online.
NOVICE IN OBVESTILA

Celjani najraje plešejo, hodijo, tečejo in igrajo odbojko


Celje, 9. junij 2015 – V soboto se je s prireditvijo na Atletskem stadionu Kladivar Celje uradno zaključil letošnji Mesec športa v knežjem mestu. Različne športno rekreativne aktivnosti za najmlajše in odrasle, Lipko in ambasadorka evropskega prvenstva v košarki za dekleta U18 Maja Erkić so popestrili zaključno prireditev Meseca športa. 

Zaključna prireditev Meseca športa v knežjem mestu na atletskem stadionu se je začela s meritvami telesne sestave, ki jih je izvedel Nacionalni inštitut za javno zdravje, OE Celje. Na stadionu se je zbralo okoli 100 udeležencev. Poleg raznolikih športno rekreativnih in zabavnih aktivnosti je potekalo tekmovanje za najmlajše, ki so se pomerili na spretnostnem poligonu društva Slovenc. Vsak udeleženec programa je prejel simpatično majico z motivom 125 let športa v knežjem mestu in darilo.

Vodja projekta Hasan Ibrič je ob zaključku prireditve povedal: »Mesec športa se je s to prireditvijo zaključil, a v mestu in okolici ostajajo številne možnosti za šport in rekreacijo. Že v poletnih mesecih Športna zveza Celje ponuja brezplačno vadbo odbojke na mivki na letnem kopališču v Celju, in sicer vsak ponedeljek in sredo med 18. in 21. uro, nadaljujemo tudi organizirano pohodništvo ter vadbo za starejše vsak ponedeljek in sredo med 10. in 11. uro. V imenu organizacijskega odbora bi se zahvalil vsem, ki so sodelovali v projektu, z željo, da podobni projekti postanejo stalnica našega mesta, mesta z velikim športnim srcem

O projektu:

V preteklem mesecu, od 8. maja do 7. junija 2015, so v sklopu projekta Mesec športa v knežjem mestu potekale številne športno rekreativne prireditve.
Vsak teden so v istem terminu potekale redne brezplačne športno rekreativne vadbe (šola teka, nordijska hoja, odbojka, kegljanje, družabni plesi, aerobna vadba, borilni športi, potapljanje, veslanje, plavanje, športna rekreacija za začetnike, balinanje, pohodništvo in strokovna predavanja), vikendi pa so bili namenjeni tekmovalno rekreativnemu delu programa.
35 vaditeljev brezplačnih programov je poskrbelo za 290 ur vodenih športnih vadb, na katere je bilo prijavljenih več kot 850 udeležencev. Največjo udeležbo so beležili družabni plesi, nordijska hoja, pohodništvo, odbojka in šola teka, sicer pa je bilo na organiziranih tedenskih vadbah evidentiranih 17.597 obiskov.

Še posebej zanimiv in poln adrenalina je bil že drugič zapored Urbani gladiator, ki je privabil tekmovalce iz vse Slovenije in tujine. Svojo moč in vzdržljivost je cca 500 udeležencev preizkušalo na treh zahtevnih trasah ter več kot 45 ovirah, ki so obenem navezovale na najbolj zanimive kulturno zgodovinske lokacije Celja. V organizacijo tega dogodka je bilo vključenih preko 100 oseb.
Poskrbljeno je bilo tudi za najmlajše, saj so bili organizirani Urbani gladiatorček za otroke, otroški teki in druge aktivnosti.

Prav posebna preizkušnja za športne navdušence sta bila tudi Bike festival Celje-Logarska dolina in Half Iron Triatlon Celje-Logarska dolina.

Izvedbo programa so omogočili Športna zveza Celje, Mestna občina Celje in Fundacija za šport.

Veselimo se Meseca športa v knežjem mestu 2016.

IMG 1316

Utrinek z zaključne prireditve

Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
e-pošta:   mestna.obcina@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje