Here is a great website where you can find free website templates or buy professional joomla templates online.
NOVICE IN OBVESTILA

25 let od ustanovne seje trodomne Skupščine občine Celje

Celje, 26. maj 2015 – Današnjo 6. redno sejo Mestnega sveta Mestne občine Celje je župan Bojan Šrot začel z obeležitvijo 25-letnice prve (ustanovne) seje trodomne Skupščine občine Celje. Posebna gosta na seji sta bila Anton Rojec, predsednik takratne Skupščine, prvi celjski župan in Jože Zupančič, delegat v družbenopolitičnem zboru Skupščine in predsednik zbora združenega dela Skupščine RS v letih 1990–1992.
17. maja 1990 je bila v Narodnem domu ustanovna seja trodomne Skupščine občine Celje. Himno Republike Slovenije je takrat zapel Komorni moški pevski zbor Celje, uvodoma je delegate nagovoril dotedanji predsednik Tone Zimšek.

V Celju smo, enako kot na ravni države, dobili vladajoči Demos in opozicijo, ki so jo sestavljali delegati nekdanjih družbenopolitičnih organizacij.
To je bilo za Slovenijo zelo dinamično in državotvorno obdobje. V tem obdobju se je ustanovil Demos, sprejeto je bilo ime Republika Slovenija, uzakonjena je bila slovenska himna, potekale so prve večstrankarske volitve, potekal je plebiscit o osamosvojitvi Slovenije, razglasili smo samostojnost in neodvisnost, minila je 10-dnevna vojna, tolar je postal nov slovenski denar, sprejeta je bila prva slovenska ustava ...
»To je bilo obdobje, ko smo z upanjem in zanosom zrli v prihodnost. Tudi v Celju je bilo tako,« je povedal župan Mestne občine Celje Bojan Šrot ter se gostoma zahvalil ker sta pomagala orati ledino demokracije in za vse, kar sta dobrega naredila za Celje. »Postavili ste temelje temu, kar Celje danes je. Moderno in ponosno mesto, ki spoštuje svojo preteklost in z optimizmom zre v prihodnost,« je dodal.
Anton Rojec je v nagovoru med drugim povedal, da je lokalna samouprava tista, ki je zaslužna za to, da je Celje danes kraj, v katerem je lepo in prijetno živeti. Med primeri uspešnega dela je izpostavil protipoplavne ukrepe.
Jože Zupančič je kratko povzel dogajanje pred 25-imi leti ter sedanjim svetnikom in svetnicam zaželel uspešno delo.

Zupancic Rojec
Jože Zupančič in Anton Rojec

Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
e-pošta:   mestna.obcina@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje