Here is a great website where you can find free website templates or buy professional joomla templates online.
NOVICE IN OBVESTILA

Dobra udeležba v brezplačnih programih Meseca športa


Celje, 20. maj 2015 – V drugem tednu Meseca športa Mestna občina Celje in Športna zveza Celje ugotavljata, da se Celjanke in Celjani vedno bolj zavedajo pomena zdravega načina življenja.

Med brezplačnimi programi, ki jih je kar 15 (šola teka, nordijska hoja, kegljanje, plavanje, pohodništvo, potapljanje, odbojka, družabni plesi, veslanje, borilne veščine, aerobna vadba, vadba za starejše, balinanje, rekreacija za začetnike in strokovna predavanja) želimo izpostaviti odlični predavanji dr. Mitje Bračiča in dr. Urške Bukovnik, ki sta govorila o doziranju vadbe, prehrani, vplivih na vadeče ter kontrolo vnosa tekočin. Veliko vprašanj je bilo ali je smiselna uporaba dodatkov k prehrani in v kakšnih količinah jih jemati.
Minulo nedeljo so uživali pohodniki, ki so se odpravili na Šmartinsko jezero. Vadba za starejše poteka v dopoldanskih urah ob ponedeljkih in sredah in je polno zasedena.
Udeleženci v ostalih programih osvajajo dodatna znanja, se družijo in uživajo v športnih aktivnostih.
V ponedeljek, 25. maja 2015, ob 19.15 bo na Fakulteti za logistiko predaval Jernej Rošker, ki bo predstavil meritve in analize v športni rekreaciji in njihove prednosti pri načrtovanju vadbe.

DSCN3822

600 urbanih gladiatorjev osvojilo Celje

V nedeljo je v sklopu Meseca športa potekala tudi prireditev Urbani gladiator. Lani so jo prav v Celju organizirali prvič, letos jih po vsej Sloveniji poteka 11. 
Urbani gladiator je spektakel za športne in adrenalinske navdušence, ki iščejo več kot le običajne športne zvrsti. Svoje sposobnosti, spretnosti in veščine je v nedeljo preizkušalo blizu 600 novodobnih gladiatorskih bojevnikov, med njimi pa je bila tudi 8-članska ekipa Mestne občine Celje.
Tekmovalna avantura je potekala le na najdaljši, PRO trasi, ki je merila 16 km, sicer pa sta bili za vse udeležence poleg dolge na voljo še dve krajši razdalji, 6- in 12-kilometrska.
Gladiatorji so premagovali ovire, ki so bile postavljene ob različnih turističnih točkah. Med drugim so preskakovali ogenj, se plazili pod bodečo žico, metali sulice, nosili gume, skakali v vrečah in se spuščali po drči.
Uvod v nedeljsko gladiatorsko druženje je bil sobotni Otroški mali urbani gladiatorček, ki se ga je kljub jutranjemu nalivu in razmočenemu terenu udeležilo okoli 100 malih pogumnežev. Navdušeno so premagovali ovire na poligonu v parku ob Mestni plaži. Posebej veseli so bili spominske medalje in diplome.

Zupanova ekipaUG

Pika na i uspešnemu športnemu udejstvovanju v sklopu Meseca športa v knežjem mestu so poleg dobre organizacije in lepe udeležbe bile tudi nagrade. V primerjavi z lanskim letom je bilo letos kar nekaj sprememb, ki pa so se po odzivu udeležencev in organizatorjev sodeč izkazale za zelo dobrodošle in jih bodo ohranjali ter nadgrajevali tudi v prihodnjem letu.

Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
e-pošta:   mestna.obcina@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje