Here is a great website where you can find free website templates or buy professional joomla templates online.
NOVICE IN OBVESTILA

Brkati som bo obogatil ponudbo in dogajanje na Šmartinskem jezeru

Celje, 18. maj 2015 – Mestna občina Celje in Celjski mladinski center v soboto, 23. maja, na Šmartinskem jezeru odpirata nov kotiček za druženje. Brkati som bo popestril ponudbo na Šmartinskem jezeru, ki je priljubljen kraj za družinska potepanja in rekreacijo.

Novo, drugače, okusno, osvežilno, navdihujoče – za dušo in brbončice. Tako bi lahko opisali Brkatega soma, ki ga bo moč prvič obiskati to soboto, ob 17. uri. Odprtje bosta v sklopu projekta Naredimo Celje zeleno pospremila razstava risb Prima Materia francoske umetnice Anouck Faure in koncert skupine Jam Fuzz.

Brkati som pri igralnem parku Šmartinsko jezero je pobuda in investicija Mestne občine Celje, za vsebine pa bo skrbel Celjski mladinski center, ki bo tako del svojih programskih aktivnosti prenesel ob Šmartinsko jezero in s tem obiskovalcem ponudil dodatne vsebine s področja kulture, športa, pa tudi kulinarike in različnih prostočasnih aktivnosti.  
Od petka do nedelje bodo popoldnevi v Brkatem somu obarvani s pestrim dogajanjem, ki bo dostopno vsakomur. Družinski popoldnevi bodo zapolnjeni z gledališkimi predstavami, otroškimi eko delavnicami, organizirali bodo praznovanja rojstnih dni v naravi (po želji tematsko obarvana - Ujemi pesojedega soma, Poiščimo celjsko ninjo, Čajanka s teto Justo, Gozdni palčki ipd.). Ob Šmartinsko jezero bo prenesen tudi del kulturnega programa, ki se izvaja v mladinskem centru.
S kulinaričnimi dobrotami, tudi ekološko pridelano hrano, se bodo predstavljala različna društva, gostinci, šole in posamezniki. Tako se bo del Somovega gozdiča tu in tam spremenil tudi v tržnico različnih izdelkov.

Kako je nastalo ime? Ideja za ime se je utrnila na Mestni občini Celje in bila prav to, kar so v Celjskem mladinskem centru, ki bo upravljal z Brkatim somom, iskali. Želeli so namreč, da ime povezuje jezero in njegovo zgodovino, da ima kulturno izročilo in bogato vsebinsko sporočilo, deloma pa so se želeli navezati tudi na legendo o pesojedem somu, ki je predstavljena v Hiši legend. Z brkatim somom so namreč povezani številni miti in verovanja, nastopa pa tudi kot ključna literarna oseba v Jalnovih Bobrih.

Igralni park
Brkati som stoji ob igralnem parku.

Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
e-pošta:   mestna.obcina@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje