Here is a great website where you can find free website templates or buy professional joomla templates online.
NOVICE IN OBVESTILA

Emo v drugem odprtem depoju v Celju

Celje, 17. maj 2015 - Ob 18. maju, Mednarodnem dnevu muzejev, ki je v letošnjem letu uglašen na temo Muzeji za odgovorno družbo, Muzej novejše zgodovine Celje in Mestni marketing Mestne občine Celje, v soboto, 16. maja 2015, ob 10. uri odpirata drugi Odprti depo v starem mestnem jedru, v izložbi bivše mesnice Magistrat na Prešernovi 15a v Celju.


S projektom »Odprti depoji« muzej stopa iz muzejske stavbe med prebivalce Celja:
- Muzejske zbirke razstavljamo v praznih izložbah in prostorih,
- prispevamo k razvoju celjskega mestnega jedra,
- širimo védenje o kulturni dediščini,
- omogočamo dostopnost, mobilnost in interpretativnost muzejskega gradiva.

S principom razstavljanja / deponiranja v praznih lokalih mesta Celja dosegamo več ciljev, kot so: dodatni depojski prostori, nove vsebine v praznih lokalih, poudarek in predstavitev tradicije in dediščine mesta, dostopnost kulturne dediščine in njeno komuniciranje z mimoidočimi.

Odprti depo_2: Zbirka Westen-Emo

- Tovarno emajlirane posode je leta 1894 v Gaberju ustanovil Adolf Westen. Po drugi svetovni vojni je podjetje prešlo v državno last in delovalo pod blagovno znamko Emo (zaščitni znak dveh levov je bil mednarodno registriran leta 1928).
- Prvotno so proizvajali samo emajlirano, pocinkano in polirano posodo, leta 1931 pa so začeli proizvajati še jeklene radiatorje in druge proizvode.
- V obdobju prve Jugoslavije je bilo podjetje edino te vrste v državi. V najboljših (sedemdesetih) letih je podjetje zaposlovalo skoraj 4000 delavcev.
- Muzej novejše zgodovine Celje beleži tradicijo te tovarne, saj v svojih depojih hrani zbirko Westen-Emo izdelkov, ki trenutno šteje 1745 kosov. Ti so nedvomno del naše identitete.  

Odprti depo_2 / Zbirko Westen-Emo
odpiramo ob 18. maju, Mednarodnem dnevu muzejev in interpretiramo nosilno temo prazničnega dne – Muzeji za odgovorno družbo. Zbirka posode Westen-Emo povezuje preteklost s sedanjostjo in nagovarja prihodnost, povezuje generacije, povezuje naše spomine in zgodbe. Povezuje mestno jedro s premično dediščino in prispeva k identiteti mesta.

Projekt Odprti depo_2 sta omogočila Muzej novejše zgodovine Celje in Mestni marketing Mestne občine Celje.

Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
e-pošta:   mestna.obcina@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje