Here is a great website where you can find free website templates or buy professional joomla templates online.
NOVICE IN OBVESTILA

Župan z ministrom Počivalškom o črpanju evropskih sredstev in prodaji Cinkarne

Celje, 15. maj 2015 – Mestno občino Celje je danes obiskal minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek s sodelavci. Z županom sta se med drugim pogovarjala o prodaji Cinkarne Celje in o črpanju evropskih sredstev v finančni perspektivi 2014 – 2020.


Bojan Šrot, župan Mestne občine Celje: »Ministrovega obiska smo veseli, s pogovorom sem zadovoljen. V zvezi s pridobivanjem evropskih sredstev nas je zanimalo na kakšna sredstva lahko računamo in kakšne bodo smernice za pripravo trajnostne urbane strategije. Dobili smo informacije, ki jih potrebujemo, da bomo lahko trajnostno urbano strategijo pravočasno pripravili. Je pa to zadeva, ki se usklajuje medresorsko. Računamo na to, da bomo pravočasno dobili ustrezne podatke, da bomo lahko začeli pripravljati konkretne projekte.
Glede Cinkarne smo ministra opozorili na vprašanje industrijskih deponij in na zaposlitveni vidik v zvezi s prodajo podjetja, skrbi nas namreč, da bi kupec opustil nekatere programe, ki so manj dobičkonosni.«


Zdravko Počivalšek, minister za gospodarski razvoj in tehnologijo: »V zvezi z novo finančno perspektivo moram povedati, da smo bili vsi skupaj kritični do tega, da s strani države zamujamo s pripravo potrebne dokumentacije. Ker je investicijski cikel pomemben tudi za gospodarsko rast celotne države, moramo narediti vse, da bodo vsi potrebni dokumenti kar najhitreje pripravljeni, da bomo v drugi polovici leta lahko začeli z izvajanjem razpisov za posamezna področja.
V zvezi s Cinkarno sem vesel informacij, ki sem jih dobil. Treba je vedeti, da je Cinkarna vseslovensko pomembno podjetje. Prodaje ne morem komentirati, ker je proces v teku, verjamem pa, da se bo vse odvilo v pozitivni smeri.«


Minister se je vpisal v knjigo častnih gostov mesta Celje.

Pocivalsek

Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
e-pošta:   mestna.obcina@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje