Here is a great website where you can find free website templates or buy professional joomla templates online.
NOVICE IN OBVESTILA

Mesec športa v knežjem mestu 2015

31 dni za šport

Celje, 6. maj 2015 - Mestna občina Celje in Športna zveza Celje že drugo leto zapored organizirata projekt Mesec športa v knežjem mestu. Ves mesec, od petka, 8. maja, dalje bodo športni navdušenci in vsi, ki bi to radi postali, lahko sodelovali v petnajstih brezplačnih programih in se udeležili osmih tekmovalno-rekreativnih prireditev.

Osnovni namen projekta je promocija telesne aktivnosti in zdravega načina življenja. Z različnimi lokacijami želimo promovirati tudi športnorekreacijske kapacitete in raznolike možnosti za športno udejstvovanje, ki jih ponuja Celje. Spodbuditi želimo druženje v mestu, vplivati na razvoj športnih vrednot, tekmovalnega duha, razvoj športa v MOC za vse generacije, ki bi v prihodnosti dojemale udejstvovanje v športu kot eno izmed možnosti preventive oziroma preprečevanja zdravstvenih težav.  

Bojan Šrot, župan Mestne občine Celje: »Radi rečemo, da je Celje športno mesto, pri tem pa imamo pred očmi več vidikov. Imamo odlično športno infrastrukturo, s katero se tudi marsikatero po velikosti primerljivo evropsko mesto ne more pohvaliti. Vsako leto jo tudi nekoliko nadgradimo. Tako smo pred leti uredili zunanji fitnes, lani adrenalinski park, letos pa načrtujemo trim stezo. Še posebej nas veseli, da v Celju delujejo številni športni klubi in društva, ki gojijo tako tekmovalni kot rekreativni šport.
Letos v Celju praznujemo 125-letnico organiziranega športa, za začetek športa v Celju stroka namreč šteje ustanovitev društva Sokol v letu 1890, kljub temu, da je dokumentirana zgodovina športa v Celju seveda precej starejša.
Posebej nas veseli, da se čedalje več ljudi ukvarja z rekreativnim športom, kar paše tudi v kontekst Celja kot zdravega mesta.«

Hasan Ibrić, Športna zveza Celje, vodja projekta: »Nekaj brezplačnih športnih programov smo letos dodali, saj želimo privabiti čim več ljudi, da se vključijo v aktivnosti, ki bodo dopolnjene tudi s strokovnimi predavanji o športu, zdravi prehrani ipd. Strokovnjaki bodo tudi usmerjali sodelujoče k pravilni vadbi.
Naša želja je spodbuditi čim več naših društev, da se pridružijo Mesecu športa, saj ga želimo razširiti na vse športne panoge, ki jih gojimo v Celju.

Nino Cokan, koordinator tekmovalno rekreativnih programov: »Tekmovalno rekreativni  programi zajemajo vse osnovne športe, kot so plavanje, kolesarjenje in tek, ter so namenjeni vsem, tako otrokom kot starejšim, rekreativcem in tekmovalcem. Največja in najbolj odmevna prireditev je urbani gladiator, letos jih organiziramo že 11 (lani 4) in odziv je odličen. Lani je potekal prvič ter v Celju povezal turistične in kulturno zgodovinske točke. To je dogodek, ki povezuje vso Slovenijo, saj prihajajo v Celje udeleženci iz cele države, letos pa bodo prijave tudi s Hrvaške.
Za vsak dogodek smo letos pripravili diplome in majice.«

Mesec sporta

Mesec športa v knežjem mestu 2015 bo potekal od petka, 8. maja, do nedelje, 7. junija.
Prijave in informacije o programih tukaj.Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
e-pošta:   mestna.obcina@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje