Here is a great website where you can find free website templates or buy professional joomla templates online.
NOVICE IN OBVESTILA

Dr. Tomaž Čas: »Pozabimo na tisto, kar nas razdvaja, poskusimo živeti s tistim, kar nas združuje.«

Celje, 24. april 2015 – V Parku svobode v Celju je včeraj popoldne potekala slovesnost ob državnem prazniku, dnevu upora proti okupatorju. Slavnostni govornik je bil dr. Tomaž Čas, predsednik Zveze policijskih veteranskih društev Sever.

Pred slovesnostjo je slavnostnega govornika na Mestni občini Celje sprejela podžupanja mag. Darja Turk. Vpisal se je v knjigo častnih gostov mesta Celje.

Dr. Tomaž Čas je na slovesnosti v Parku svobode med drugim povedal: »Danes vsi radi govorimo o domoljubju. Ob tem je potrebno vedeti, da se v sodobni družbi, predvsem pa v domoljubni družbi, lahko opiramo na druge ljudi, lahko jim zaupamo, ker vemo, da so domoljubni. Če takega zaupanja ni, je prostor odprt za manipulacije s čustvi ljudi, za nepotrebno in drago politizacijo različnih vprašanj. Občutek skupne identitete, pripadnosti določeni skupini, občutek, da so drugi ljudje del nas, nam pomaga, da ohranimo odnos medsebojnega zaupanja in solidarnosti, ki je državljanom potreben. Pri tem pa ni potrebno iti predaleč nazaj, da osmislimo ravnanje Slovencev, ob vedenju, da so se za svojo domovino borili od svojega nastanka naprej, seveda v začetku manj uspešno in prepoznavno, kot pa smo lahko to osmislili v novejši zgodovini. Tudi v bivši skupni državi Jugoslaviji smo izražali ljubezen do države in vseh narodov v njej, bližja pa nam je bila naša ožja domovina - Slovenija, slovenski narod, narodnostne vrednote (vrednote slovenskega naroda), svoja lastna identiteta, ki je bila vezana na identiteto slovenskega naroda, na domoljubje Slovencev.«

Kulturni program je pripravila Gimnazija Celje – Center, nastopil je tudi kvintet Policijskega orkestra.

dan upora2015

Ob državnem prazniku, dnevu upora proti okupatorju Mestna občina Celje čestita občankam in občanom.Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
e-pošta:   mestna.obcina@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje