Here is a great website where you can find free website templates or buy professional joomla templates online.
NOVICE IN OBVESTILA

Mini koncert v Mestnem gozdu in 60 navdušenih otrok

Celje, 22. april 2015 - Celje je v sklopu čezmejnega projekta »GREEN4GREY – gozdovi za mesta« obiskalo 30 osnovnošolcev iz Rovinja. Na dvodnevni ekskurziji so včeraj in danes spoznali naše mesto, v »gozdni šoli« pa celjski Mestni gozd ter vrstnike iz celjskih osnovnih šol. Danes so se srečali še s podžupanjo Mestne občine Celje mag. Darjo Turk.

Ob zaključku gozdne šole, ki jo je za otroke iz rovinjskih in celjskih osnovnih šol vodil Boštjan Hren z Zavoda za gozdove, je otroke in njihove spremljevalce pri Lunovem izviru v Mestnem gozdu pozdravila podžupanja mag. Darja Turk: »Projekt green4grey  - gozdovi za mesta je čezmejni projekt, ki je naravnan k trajnostnemu upravljanju z gozdovi. Z njim bodo partnerji uresničili dolgoletne želje po nadgradnji obstoječe gozdne opreme, rekreacijskih možnosti za svoje občane ter trajnostnem upravljanju z gozdovi vključno z izobraževanjem šolske mladine. Veseli me, da se na ta način tudi krepi zavest o pomembnosti skrbi za naravo.«

Otroci iz II. osnovne šole ter osnovnih šol Frana Roša, Frana Kranjca in Ljubečna so prijateljem iz Rovinja priredili pravi mali koncert sredi Mestnega gozda, saj so recitirali ter igrali na violino, kitaro, trobento, klarinet in pozavno.
V maju bodo celjski osnovnošolci vrnili obisk. Izmenjava celjskih in rovinjskih osnovnošolcev je priložnost, da otroci spoznajo mesto svojih vrstnikov in primerjajo dva povsem različna gozdna ekosistema ter se družijo z novimi prijatelji.

O projektu GREEN4GREY – gozdovi za mesta:

Mestna občina Celje je s Službo vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko 23. 9. 2014 podpisala Pogodbo o sofinanciranju za izvajanje operacije »GOZDOVI ZA MESTA – GREEN4GREY - Skupna revitalizacija za trajnostno rabo urbanih gozdov«. Skupna revitalizacija urbanih gozdov predstavlja vlaganje v obnovo, revitalizacijo in vzpostavitev sistema trajnostne rabe Mestnega gozda Celje in obsega: postavitev gozdne opazovalnice med drevesnimi krošnjami vključno z odrom in sedali, otroško gozdno igrišče na »Tretji jasi«, trim stezo, učne poti z informacijskimi tablami in demonstracijskimi točkami ter ostalo gozdno opremo. Izdelana bo tudi Strategija in celostni program izobraževanja šolske in predšolske mladine o gozdovih ter Smernice za upravljanje urbanih gozdov.

Projekt sodi v Operativni program IPA Slovenija-Hrvaška, v njem pa sodelujejo trije slovenski in trije hrvaški partnerji. Nosilni partner projekta je Mestna občina Celje, vsebinsko pa ga vodi celjska krajevna enota Zavod za gozdove Slovenije. Ostali partnerji so še: Mestni gozd – društvo za trajnostni razvoj urbane narave, Grad Rovinj, Javna ustanova Natura Histrica in Istarska županija.
 
Projekt je ocenjen na približno 375.000,00 EUR.  Stroški Mestne občine Celje znašajo 155.000,00 EUR. OD tega je 85 % sofinanciranih upravičenih stroškov preko IPA sredstev in 10 %  iz državnih sredstev.  Sofinanciranje je torej 95 % upravičenih stroškov projekta.

green4grey

Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
e-pošta:   mestna.obcina@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje