Here is a great website where you can find free website templates or buy professional joomla templates online.
NOVICE IN OBVESTILA

Uradno odprt Inkubator savinjske regije

Celje, 14. april 2015 – Pooblaščenec župana Mestne občine Celje za področje gospodarstva Miloš Rovšnik in direktorica Inkubatorja savinjske regije Saša Lavrič sta danes uradno odprla poslovne prostore podjetniškega inkubatorja na Gregorčičevi ulici 6 v Celju. Inkubator je sicer začel delovati konec februarja.

Gospodarska razvitost občine močno vpliva na blaginjo vseh občank in občanov, zato je Mestni svet Mestne občine Celje v lanskem letu sprejel Strategijo gospodarskega razvoja Mestne občine Celje, s katero želi spodbuditi ustvarjanje novih delovnih mest. Pri tem je ključno tudi ustrezno podporno okolje za mlada podjetja.
Prostori podjetniškega inkubatorja se nahajajo v središču mesta Celje, kar je bistveno za mlade, kreativne podjetnike in njihov način dela, hkrati pa sovpada s cilji mestnega marketinga Mestne občine Celje in Strategijo razvoja starega mestnega jedra Celja.
Mestna občina Celje je za ureditev novih poslovnih prostorov namenila 55.000 evrov.

V prostorih podjetniškega inkubatorja je možen 24-urni dostop, urejen je coworking prostor z devetimi mizami, štiri samostojne pisarne, sejna soba, kuhinja, dva ločena prostora za brainstorming, tiskalniki ter zmogljiva internetna povezava.
Coworking prostor je namenjen vsem kreativcem, freelancerjem ter drugim podjetniškim ustvarjalcem, ki iščejo ustvarjalen prostor za razvoj in realizacijo poslovnih idej, ambicij ter pomoč pri zagonu produkta na globalni trg. Samostojne pisarne so namenjene start up podjetjem v prvih 3 letih njihovega razvoja, ki si pri svojem delu želijo sodelovanje v kreativni podjetniški skupnosti, skupnosti podjetnikov ter ustvarjalcev različnih profilov, ki si medsebojno pomagajo in imajo skupen cilj – narediti globalno uspešen produkt.
Najbolj pomembno je, da se v podjetniškem inkubatorju družijo podobno misleči, izmenjujejo znanje in izkušnje, podjetniki mentorji pa pomagajo z nasveti, kontakti in motivacijo. Inkubator ponuja tudi brezplačno udeležbo na delavnicah. Članstvo omogoča mesečno souporabo delovnih prostorov ali najem pisarne, prostori pa so na voljo tudi za organizacijo različnih podjetniških dogodkov.

Trenutni člani Inkubatorja Savinjske regije:

Ekipa DOMDOM, d. o. o., pripravlja mobilno aplikacijo »HOMEY«, ki bo poskrbela za boljšo organizacijo opravil v gospodinjstvih. Omogočala bo hitro pripravo seznama in dodeljevanje opravil posameznim članom ter informacijo o dokončanju.

Ekipa   Zeleno   mesto, d. o. o.,  se je lotila razvoja aplikacije #Greener project«, s katero bo  uporabnik lahko zaznal energetsko kritične  točke v svojem domu, skozi katere izgublja največ energije ter povzroča največ emisij CO2. Aplikacija bo ponudila tudi rešitve.

Viar, d. o. o., se ukvarja s prodajo ViarBox - preprostih očal za navidezno resničnost, ki delujejo skupaj z vašim pametnim telefonom. Poleg tega se podjetje ukvarja z razvojem programske opreme za arhitekte, ki omogoča njihovim strankam, da se lahko s pomočjo navidezne resničnosti sprehodijo skozi tridimenzionalni model hiše še preden je le ta zgrajena.

Mobilno aplikacijo »Poberi Me« razvijajo v podjetju DOO, d. o. o.. Kjučna lastnost aplikacije je, da s pomočjo mobilne naprave, ki omogoča GPS lociranje in 'push notifications', ponuja iskalcem in ponudnikom prevoza hiter, enostaven in predvsem informativen dostop do aktivnih in za njih aktualnih prevozov.

Član inkubatorja je tudi ekipa Mycoprotein, ki si je zadala cilj, da v letu 2015 razvije najbolj zdrav in okusen nadomestek mesnim izdelkom in s tem razširi ponudbo kakovostne hrane.

Inkubator

Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
e-pošta:   mestna.obcina@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje