Here is a great website where you can find free website templates or buy professional joomla templates online.
NOVICE IN OBVESTILA

Bojan Šrot: »Nagrajenci hodijo po pravi poti.«

Celje, 11. april 2015 – V Narodnem domu v Celju je zvečer potekala osrednja slovesnost ob prazniku Mestne občine Celje. Vsako leto prav na 11. april, obletnico podelitve mestnih pravic Celju, župan na osrednji slovesnosti podeli najvišja priznanja Mestne občine Celje ter čestita občankam in občanom.
 
Letos je župan podelil zlati grb, tri srebrne, tri bronaste in 4 kristalne celjske grbe.
Zlati celjski grb je prejel ČASNIK NOVI TEDNIK za sedem desetletij celostnega in kakovostnega poročanja o dogodkih v Celju in njegovi okolici. Srebrni celjski grb so prejeli VLADIMIR LJUBEK za dolgoletno vsestransko delovanje v Krajevni skupnosti Pod gradom ter prizadevanje za blaginjo sokrajanov, DANIJEL PAVLINEC za izjemne dosežke na športnem področju ter TONE PRIMOŽIČ za dolgoletno uspešno vodenje in organizacijo sekcije izletništva v Planinskem društvu Celje – Matica.
Bronasti celjski grb so prejeli DON BOSKOV CENTER IN SALEZIJANCI za nudenje pomoči otrokom in mladim, ki se znajdejo v brezupnih življenjskih situacijah in za uspešno vodenje različnih programov za vse generacije, MATEVŽ PETEK za ustvarjalnost in inovativni pristop v razvoju start-up podjetništva med mladimi ter MARJAN TURNŠEK za večletno uspešno delo v kmetijsko - gozdarski panogi in prizadevanje za kakovostno življenje sokrajanov v Krajevni skupnosti Ostrožno.
Kristalni celjski grb za odličnost v celotnem študijskem obdobju pa so prejele MAJA LIPUŠ, GEA PANTNER VOLFAND, AJDA SENIČAR in MAŠA ŠKRINJAR.
 
Župan Mestne občine Celje Bojan Šrot je svoj nagovor začel z mislijo budističnega meniha Bodhidharme: »Vsi poznajo pravo pot, a le malokdo jo tudi prehodi.«
»Prepričan sem, da danes med vami ni nikogar, ki ne bi poznal pravih poti in jih tudi prehodil,« je rekel in pri tem izpostavil nagrajence, prejemnike celjskih grbov.
»11. april je že 24 let dan, ko naše mesto praznuje. Leta 1451 je Friderik II. takrat trški naselbini podelil mestne pravice, v letu '91 pa smo ta datum določili za praznik Celja, Celjank in Celjanov. Z mestnimi pravicami so prebivalke in prebivalci dobili tudi pravico, da sami odločajo o stvareh, ki so pomembne za razvoj mesta in posledično za njih same. Danes smo lahko nevoščljivi, saj se zdi, da smo vse preveč odvisni od volje države in politikov. Od lokalne samouprave ostaja predvsem druga beseda le na papirju,« je rekel župan in dodal, da bomo še naprej delali na tem, da se pogoji za občine izboljšajo.
Povzel je delo Mestne občine Celje v zadnjem letu, med prednostnimi nalogami v prihodnosti pa izpostavil skrb za okolje. Izrazil je skrb nad odločitvami države, ena od njih je imela za posledico tudi stečaj nekdanjega celjskega ponosa Aera, zaradi česar je brez dela ostalo 150 ljudi, v stiski pa so zdaj tudi njihove družine.
 
Župan je povedal, da je bil proračun za leto 2015 velik izziv. Pri sprejemanju proračuna smo se namreč morali odpovedati kakšni investiciji in sprejeti odločitve, ki niso povsod naletele na dober odziv, da bi ohranili nekatere dejavnosti, ki niso zakonska obveza, so pa postale standard v Mestni občini Celje. Mestni svet je pokazal modrost in zrelost. »Mestni svetniki se zavedajo, da smo mi tisti, ki moramo skrbeti za celo hišo, ne le za posamezne sobe. Ne bi bilo pravično, da bi nekomu financirali nakup najboljšega računalnika, drugi pa bi moral v šolo raztrgan in lačen,« je dodal župan.
 
»Celje je lepo mesto, ker ima vse, kar imajo velika mesta, hkrati pa ponuja privilegije manjših mest, saj so naravne lepote le korak stran od mestnega vrveža, ljudje pa drug drugemu nismo tujci,« je med drugim še povedal župan, ko je Celjankam in Celjanom čestital ob prazniku Mestne občine Celje in jih pozval, naj bodo ponosni na to, kar so.
 
Osrednja slovesnost je povzdignila Celje in njegove lepote. Vodili so jo mladi Celjani, ki so sooblikovali tudi glasbeni program. Nastopili so še mešani in otroški pevski zbor Don Boskovega centra Celje ter Maraaya – Celjanka Marjetka Vovk in njen mož Raay, ki sta predstavila pesem Here for you, s katero bosta Slovenijo zastopala na Evroviziji.
 
Najlepši del prireditve so s svojo srčnostjo in preprostostjo oblikovali prejemniki celjskih grbov, ki jim iskreno čestitamo za odličnost in jim želimo, da bi še naprej hodili po pravi – svoji poti.

Skupinska slovesnost 
 
Osrednjo slovesnost je neposredno prenašala TV Celje, zagotovljeno je bilo tudi prevajanje v slovenski znakovni jezik.

Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
e-pošta:   mestna.obcina@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje