Here is a great website where you can find free website templates or buy professional joomla templates online.
NOVICE IN OBVESTILA

Mag. Julijana Bizjak Mlakar, ministrica za kulturo: »Celje je zelo pomembno mesto.«

Celje, 23. marec 2015 – Pooblaščenec župana Stane Rozman je danes na Mestni občini Celje sprejel ministrico za kulturo mag. Julijano Bizjak Mlakar, ki je na delovnem obisku v Celju in je obiskala tudi več kulturnih institucij.

Pooblaščenec je ministrici predstavil razvejano področje kulture v Mestni občini Celje, investicije v zadnjih nekaj letih in načrte, ki jih še imamo. Pri tem je izpostavil arheološko najdbo na Glavnem trgu, kjer bo Mestna občina Celje v sodelovanju s prijateljskim turškim mestom Gaziantep rekonstruirana mozaik.

Stane Rozman je po pogovoru izrazil željo, da bi z Ministrstvom za kulturo še naprej tako dobro sodelovali: »Vrsto uspešno izvedenih projektov, kot je na primer izgradnja knjižnice, 3. faza obnova Knežjega dvora, so tisti dejavniki, ki prikazujejo, da lahko z roko v roki zelo dobro sodelujemo, predvsem na varstvu kulturne dediščine. Celje pa kot mesto s takšno zgodovino, kakršne nima nobeno drugo slovensko mesto, seveda mora poskrbeti za svojo kulturno dediščino«.

Ministrica za kulturo mag. Julijana Bizjak Mlakar je o namenu obiska v Celju povedala: »Sama si zelo rada v živo ogledam stvari, o katerih moram kasneje odločati, ker si na ta način ustvarim sliko, vidim kakšne so potrebe. Zdi se mi prav, da iz prve roke slišim o tem. Celje je zelo pomembno mesto, predvsem tudi z zgodovinskega in kulturno-dediščinskega vidika, nenazadnje je pomembno gledališče, ki je kakovostno.«

Ministrica je oziroma bo danes obiskala tudi Pokrajinski muzej, Muzej novejše zgodovine, Osrednjo knjižnico in Slovensko ljudsko gledališče.

za splet

Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
e-pošta:   mestna.obcina@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje