Here is a great website where you can find free website templates or buy professional joomla templates online.
NOVICE IN OBVESTILA

Bojan Šrot: »Vsaka pot se začne s prvim korakom.«


Celje, 18. december 2014 – Župan Mestne občine Celje Bojan Šrot je danes na tradicionalnem novoletnem sprejemu v Narodnem domu gostil najvidnejše predstavnike mesta Celje.


»Stara modrost pravi, da se vsaka pot, tudi tista, ki vodi do najvišjih, do najbolj zahtevnih ciljev, začne s prvim korakom. Če tega koraka ne naredimo, zagotovo tudi do cilja ne bomo prišli. Danes je minilo več kot 350 dni, odkar smo zakorakali v tem letu novim ciljem naproti. Kljub morda ne najbolj ugodnim časom in nekaterim okoliščinam, na katere pogosto nismo imeli vpliva, lahko rečem, da smo to barko kar uspešno krmarili,« je med drugim v nagovoru povedal župan. »Veselimo se mnogih dosežkov tako na gospodarskem kot negospodarskem področju. Letos smo dobili dva nova vrtca, na Hudinji in Ljubečni, uspešno smo končali prenovo starega mestnega jedra, kamor se počasi vrača tisto življenje, ki se ga mlajše generacije niti več ne spominjajo,« je še povedal in dodal, da je bila letošnja jesen zaradi protipoplavnih ukrepov prva po dolgih desetletjih, ko Celjani niso s strahom pričakovali jesenskega deževja.
Župan se je dotaknil tudi dveh trenutno najbolj aktualnih tem, pogorelega Rakuschevega mlina ter onesnaženosti tal in zraka. Bojan Šrot: »Vi, ki ste danes v tej dvorani veste, da uspešni ljudje ne bežijo od problemov, da si ne zatiskajo oči, ampak da se je treba s problemi soočiti, jih poskušati rešiti ter da so nenazadnje problemi izziv in priložnost, da pokažemo, kaj znamo in kaj zmoremo.« Dodal je, da so časi krizni, pričakovanja pa zaradi tega nič manjša in spomnil na to, da kljub vsemu živimo bolje kot velika večina sveta.
»Žal se tudi čas evropskih 'debelih krav' verjetno izteka, se pa lahko veselimo tega, da smo znali priložnosti dobro izkoristiti in da smo z evropskim denarjem naredili marsikaj,« je povedal župan.

Prisotnim se je zahvalil za vse, kar so naredili dobrega za Celje ter jim, kot tudi Celjankam in Celjanom, voščil z naslednjimi besedami: »Izkoristite praznični čas za to, da boste v novo leto zakorakali z novo energijo in novo vnemo. Izkoristite čas zase in svoje najdražje ter ne pozabite tudi na medčloveško solidarnost. Pomagajte, če lahko, tistim, ki pomoč potrebujejo. Vsak nasmeh, ki ga bomo pričarali, bo svet naredil lepši in boljši. Želim vam vesel in blagoslovljen božič, veliko zdravja in uspehov v prihajajočem letu ter seveda tisto, kar je najbolj potrebno, veliko sreče v letu 2015. Srečno Celje!«

Kulturni program je oblikoval Igor Jelen – Iggy. S plesom sta sprejem odprla aktualna svetovna prvaka v kombinaciji plesov, Nadiya Bichkova in Miha Vodičar. Zapela je izjemna vokalistka Manca Izmajlova ob spremljavi violinista virtuoza Benjamina Izmajlova, eno njenih melodij pa sta s svojimi akrobacijami pospremila finalista oddaje Slovenija ima talent Filip Kržišnik in Blaž Slanič (F&B AcRoBatiCs).

 RK16261
Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
e-pošta:   mestna.obcina@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje