Here is a great website where you can find free website templates or buy professional joomla templates online.
NOVICE IN OBVESTILA

60 unikatnih lampijonov krasi savinjsko nabrežje


Celje, 5. december 2014 – Savinjsko nabrežje krasi 60 unikatno poslikanih lampijonov. Ustvarjali so jih otroci iz vseh celjskih vrtcev, šolarji iz desetih osnovnih šol in dijaki šestih srednjih šol.


Že tretje leto zapored je Mestna občina Celje vrtce in šole povabila k ustvarjanju. Pobudo so pred tremi leti dali sodelavci s področja urbanizma, v aktivnosti pa je intenzivno vključena tudi mestna menedžerka.
»Imamo skupen cilj – da bi mesto ob praznikih naredili še lepše, prijaznejše in zares čarobno, predvsem pa, da bi v ustvarjanje njegove decembrske podobe vključili naše otroke in mladostnike«, je o sodelovanju Mestne občine Celje z vrtci in šolami pri krasitvi mesta povedal župan Bojan Šrot.
Lampijone so ustvarjali: Vrtci Anice Černejeve, Tončke Čečeve, Zarja in Danijelov levček; I., II., III. in IV. osnovna šola, osnovne šole Frana Kranjca, Frana Roša, Glazija, Hudinja, Lava in Ljubečna; Ekonomska šola Celje, Šolski center Celje (Srednja šola za kemijo, elektrotehniko in računalništvo ter Srednja šola za gradbeništvo in varovanje okolja), Srednja šola za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje, Srednja zdravstvena šola Celje in Gimnazija Celje – center.

Za tehnično izvedbo lampijonov (priprava materiala, šivanje, sestavljanje lampijonov, namestitev osvetlitve in pomoč pri nameščanju na terenu) so poskrbeli dijaki Šolskega centra Celje. Njihovo delo je na današnjo slovesnosti ob namestitvi lampijonov predstavila mentorica Tanja Barle.    

Lampijoni so še posebej lepi zvečer, savinjsko nabrežje pa bodo krasili do 6. januarja 2015.

Slovesnost

Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
e-pošta:   mestna.obcina@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje