Here is a great website where you can find free website templates or buy professional joomla templates online.
NOVICE IN OBVESTILA

Praznično Celje bodo krasili lučke, lampijoni, adventni venček in smrečice občanov

Celje, 28. november 2014 – Na prvo adventno nedeljo, 30. novembra, bo Celje zasijalo v praznični podobi. Luči bo župan Bojan Šrot prižgal na Glavnem trgu, ob 17-ih. Staro mestno jedro in Pravljična dežela bosta privabljala s 100.000 lučkami, svetlobnimi reflektorji, velikim adventnim vencem in smrečicami, ki so ga Celju podarili občani. Na Savinjskem nabrežju bodo od petka, 5. decembra, za praznično vzdušje viseli poslikani lampijoni.


V pripravo načrtov za krasitev je bil letos intenzivno vključen mestni marketing. K oblikovanju praznične podobe mesta je mestna menedžerka povabila otroke in mlade. Vrtci, osnovne in srednje šole slikajo na tkanine za okoli 50 lampijonov, ki jih bo izdelal Šolski center Celje. Lampijone bomo namestili v petek, 5. decembra, ob 11. uri na Savinjskem nabrežju. Danes pa so dijaki Srednje šole za hortikulturo in vizualne umetnosti na stičišču Stanetove in Prešernove ulice namestili adventni venec.

Letošnja novost pri praznični krasitvi mesta so reflektorji za svetlobno projekcijo, ki bodo svetili na Krekovem trgu in pri Kinu Metropol. Prav tako bo mestno središče krasil adventni venček, ki so ga izdelali dijaki Srednje šole za hortikulturo in vizualne umetnosti. Dijaki te šole bodo okrasili tudi 4 prazne izložbe v Stanetovi ulici (nekdanja Naša knjiga).

Pravljično deželo na Glavnem trgu bo krasilo 6 smrek različnih višin, na Krekovem trgu bo postavljenih devet smrek, ena stoji na Trgu celjskih knezov pred Mestno občino Celje. Ostale, manjše smreke bodo nameščene na Lilekovi in Gubčevi ulici. Smreke so Celju podarili občanke in občani, ki so se odzvali povabilu Mestne občine Celje. Izbrali smo 30 smrek, ki so bile namenjene za odstranitev. Zaradi odličnega odziva bomo lahko s to prakso nadaljevali tudi drugo leto. Najvišja smreka – čudovita srebrna - krasi Trg celjskih knezov, podarila pa jo je Irena Perčič s Trubarjeve ulice. Smreke so podarili še: Gabrijela Sorčan, Janežičeva pot, Vera Orešnik, Košnica, Valerija Smode, Gasilska, Anton Gobec, Bukovžlak, Mojca Sendelbah, Cesta na Dobrovo, Čistilna naprava v naselju Tremerje in stanovalci Kraigherjeve ulice 24 – smreka bo stala pred Mladinskim centrom Celje.

Promet
Številni praznični dogodki so predvideni znotraj zaprtega območja starega mestnega jedra, tako da zasedbe javne površine ne bodo v večji meri vplivale na vsakodnevno življenje občanov, dostavo v mestno jedro in ostali promet. Bo pa zaradi pričakovanega velikega števila obiskovalcev mesta na silvestrski večer z Modrijani predvidoma za promet zaprt del državne ceste - Ul. XIV. divizije, in sicer od podvoza proti Teharski cesti na severu do uvoza v Pleteršnikovo ulico na jugu; obvozi bodo urejeni.


Mestna občina Celje vam želi lepe praznične dni!

Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
e-pošta:   mestna.obcina@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje