Here is a great website where you can find free website templates or buy professional joomla templates online.
NOVICE IN OBVESTILA

Rezultati projekta EPOurban za Celje vidni in konkretni


Celje, 21. november 2014 – V začetku novembra je v Pragi potekala zaključna konferenca projekta EPOurban. Udeležila sta se je tudi predstavnika z Mestne občine Celje, kjer smo s sodelovanjem v projektu in rezultati zelo zadovoljni.  


Na zaključni konferenci z naslovom »How to Involve Private Owners of Residential Buildings in Urban Revitalization Process«, kjer so sodelovali predstavniki več evropski mest, sta predstavnika Mestne občine Celje mag. Saša Heath-Drugovič in Sandi Marzidošek predstavila motive, zakaj se je Celje pridružilo projektu. Sodelujočim sta predstavila svetovalni sistem, ki ga je MOC organizirala v projektu, akcijske načrte prenov 27 pilotskih zgradb, izpostavila sta letošnje sofinanciranje Mestne občine Celje za prenove uličnih fasad v Celju in odstranitev grafitov, ter začrtala korake za čas po zaključku projekta.

Celje je kot aktivni partner projekta v sodelovanju z lastniki stavb v starem mestnem jedru izbralo 27 zgradb, ki so najbolj potrebne dodatne zunanje pomoči za uspešno spopadanje z družbenimi spremembami. Eden najbolj vidnih rezultatov projekta je zagotovitev nepovratnih sredstev za privatne lastnike stavb za prenove zunanjosti objektov. V letu 2014 je tako Mestna občina Celje zagotovila 100.000 €, ki so bili razdeljeni med 3 zgradbe, ki so že v aktivnem procesu prenove. S to prakso bomo nadaljevali tudi v prihodnjih letih. Na Mestni občini Celje smo zadovoljni tudi, ker smo uspeli med seboj povezati ključne institucije, med drugim ZVKD OE Celje, Nepremičnine Celje, svetovalce s področja arhitekture, gradbeništva, financ in energetskega svetovalca. V mesecu decembru (11. 12.) bo v Celju potekal zaključni dogodek projekta EPOurban.

Udeleženci konference so se strinjali, da je bilo v projekt vloženega veliko dela, da so rezultati vidni in konkretni ter da je potrebno zagotoviti trajnost projekta in inovativne pristope k motiviranju privatnih lastnikov za prenove zgradb. Vse to pa bo mogoče le z novimi, tudi finančnimi mehanizmi na lokalnem, državnem in EU nivoju.  

Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
e-pošta:   mestna.obcina@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje