Here is a great website where you can find free website templates or buy professional joomla templates online.
NOVICE IN OBVESTILA

Slovesna prisega župana in mestnih svetnikov, da bodo sprejemali odgovorne odločitve za skupno dobro


21. oktobra 2014 je v dvorani Narodnega doma potekala prva seja novoizvoljenega Mestnega sveta Mestne občine Celje, na kateri je v okviru predlaganega dnevnega reda potekala tudi slovesna prisega župana in članov sveta s pozdravnim nagovorom župana. Župan in svetniki so slovesno prisegli, da bodo dolžnosti opravljali vestno in odgovorno, da bodo spoštovali pravni red Republike Slovenije in Mestne občine Celje ter z vsemi močmi delovali za čast, blaginjo in razvoj Mestne občine Celje in njenih občank in občanov (9. člen Poslovnika MS MOC, Uradni list RS, št. 4/2014 z dne 17. 1. 2014). Sejo je vodil predsedujoči mestnemu svetu, t.j. najstarejši novoizvoljeni član sveta Fric Krajnc.

Na konstitutivni seji celjskega mestnega sveta je poleg slovesne prisege potekal tudi vpis v posebno Knjigo županov Mestne občine Celje in svetnikov Mestnega sveta Mestne občine Celje, ki je dokument za bodoče rodove in bo hranil podpise vseh izvoljenih predstavnikov mestne oblasti.

 RE 8419

 RE 8639

Župan Bojan Šrot
je v svojem nagovoru iskreno čestital vsem novoizvoljenim svetnicam in svetnikom ter poudaril: »Volivke in volivci so vam zaupali pomembno javno funkcijo in v prihodnjih štirih letih boste sprejemali odločitve, ki bodo pomembno vplivale na vsebino in kvaliteto življenja v našem mestu. Pri sprejemanju odločitev imejte ob vaših izkušnjah pred očmi tudi besedilo današnje prisege. Z gotovostjo lahko trdim, da je dediščina, ki smo jo danes na nek simbolen način prevzeli, zelo dobra; imamo namreč učinkovito, strokovno občinsko upravo in mnoga javna podjetja ter zavode z dobrim vodstvom in dobrimi rezultati. Verjamem, da smo se iz mnogih dobrih projektov veliko naučili, da imamo znanje, izkušnje in potrebno samozavest, skratka vse tisto, kar bomo potrebovali ne le naslednja štiri leta, ampak vso našo prihodnost,« in še dodal: »Zmagovalci so tisti, ki ne bežijo od problemov, ki se znajo soočiti s težavami in poskušajo poiskati najboljše možne rešitve. Verjamem tudi, da bomo znali poiskati tiste prave prioritete in da se bomo o njih znali poenotiti. Zahvaljujem se vsem svetnicam in svetnikom preteklega mandata, za katere verjamem, da so nam lahko za zgled. Zlasti je potrebno spoštovati drug drugega in medsebojno različnost.«

 RE 8509

 RE 8660


Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
e-pošta:   mestna.obcina@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje