Here is a great website where you can find free website templates or buy professional joomla templates online.
NOVICE IN OBVESTILA

Sprejem župana in slovesnost ob dnevu gasilca

Celje, 29. september 2014 – V petek, 26. septembra ob 18. uri, je v Veliki dvorani Narodnega doma v Celju na osrednji prireditvi ob dnevu gasilca župan Mestne občine Celje Bojan Šrot slovesno sprejel in nagovoril člane in članice Gasilske zveze Celje. Prisotne sta nagovorila tudi predsednik Gasilske zveze Celje Vinko Sentočnik in poveljnik Gasilske zveze Slovenije Franci Petek.


»Že 143 let gasilstvo v mestu piše mnoge zgodbe o plemenitosti in 28. september je tisti dan v letu, ko s ponosom počastimo gasilsko dejavnost v Celju ter se spomnimo na leto 1881, ko je bilo ustanovljeno Gasilsko društvo Celje – mesto. Pomoč sočloveku, pogum, prostovoljnost, solidarnost, so le nekatere od značilnosti, ki odlikujejo gasilce. Vi ste tisti, ki ste v naravnih in drugih nesrečah vedno brez pomisleka pripravljeni pomagati: nemudoma in nesebično. Z zadovoljstvom opažamo, da se pogoji za vaše delo izboljšujejo. V preteklem letu smo pričeli s pomembnim ciklusom investicijskega vzdrževanja gasilskih domov. Zavedam se, kako pomembna je podpora Mestne občine Celje gasilstvu – Mestni svet je pri odločanju o proračunu gasilski dejavnosti bil vsa leta izjemno naklonjen,« je povedal župan Mestne občine Celje Bojan Šrot ter izpostavil hitro in učinkovito delo gasilcev tudi izven občinskih in državnih meja: »Spomnimo se samo posledic žledoloma in poplav katastrofalnih razsežnosti, ki so prizadele Hrvaško, Bosno in Hercegovino ter Srbijo, ko ste se nemudoma odzvali in med prvimi prihiteli na pomoč. Še posebej sem ponosen, da naši gasilci, ko pridejo na teren, delujejo kot en tim, za kar smo si prizadevali dolga leta in hvala vsem, da smo ta cilj dosegli,« je med drugim poudaril župan.

111 

Bronaste spominske plakete Gasilske zveze Celje so za posredovanje ob poplavah v Doboju prejeli: Blaž Pekošak in Jan Kovač iz Gasilske zveze Vojnik – Dobrna, Gorazd Kvas in Uroš Operčkal iz Poklicne gasilske enote Celje ter članice in člani Prostovoljnega gasilskega društva Gasilke zveze Celje (Tadej Stopar, Silva Kovač, Matej Kovač, Tanja Jurjevčič, Stojan Preložnik, Daniel Đumič, Marjan Jesenek, Jaka Kopitar, Nejc Pušnik, Dejan Tacer, Srečko Žnidar, Dušan Belak, Klemen Kolar, Andrej Kenda, Robert Tržan, Samo Spolenak, Sašo Farčnik, Aleš Bizjak, Anton Romih, Karel Ojsteršek , Tomaž Kmecl in Janez Senica).


 8

Pisno priznanje je bilo podeljeno desetini starejših gasilk Prostovoljnega gasilskega društva Štore, za doseženo 4. mesto na državnem članskem tekmovanju za memorial Matevža Haceta, podeljena pa je bila tudi zlata plaketa Janku Turnšku, za uspešno delo v gasilstvu, tako na strokovnem kot organizacijskem področju, na nivoju društva, regije kot tudi Gasilske zveze Slovenije. V imenu Občine Slovenske Konjice in Gasilske zveze Slovenske Konjice jo je podelil poveljnik Gasilske zveze Slovenske Konjice Avguštin Hlastec.
 
Priznanja Gasilske zveze Celje sta podelila predsednik Gasilske zveze Celje Vinko Sentočnik in poveljnik Gasilske zveze Celje Janez Senica. 

Za kulturni program so poskrbeli člani Pihalnega orkestra štorskih železarjev, sestri Barbara in Veronika Tadina (harfa in violina) in Društvo Vokalna skupina Vodomke Laško.

 


Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
e-pošta:   mestna.obcina@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje