Here is a great website where you can find free website templates or buy professional joomla templates online.
NOVICE IN OBVESTILA

Mestna občina Celje - Mladim prijazna občina


Celje, 19. september 2014 – Mestna občina Celje bo v prihodnjem tednu prejela certifikat Mladim prijazna občina, ki ga podeljuje Mladinski svet Ajdovščina v sodelovanju s Skupnostjo občin Slovenije in pod častnim pokroviteljstvom predsednika RS Boruta Pahorja.

Certifikat Mladim prijazna občina se podeljuje lokalnim skupnostim, ki jih strokovna komisija na podlagi prijave na poziv prepozna kot mladim prijazne, ker so v minulih letih uspešno izvajale ukrepe s področja lokalnih mladinskih politik. Certifikat se podeljuje letno, s štiriletno veljavnostjo, s pridobitvijo certifikata pa se občina zaveže, da bo področje mladih še naprej uspešno sistematsko urejala in v naslednjem štiriletnem obdobju nivo učinkovitosti ohranila oziroma dvignila. 
 
Za pridobitev certifikata morajo občine dokazati izvajanje ukrepov na področjih načrtnega obravnavanja področja mladine, participacije mladih, organiziranja, informiranja, zaposlovanja, mobilnosti mladih ter na področju stanovanjske politike.
 
Izvajalski organizaciji, Inštitut za mladinsko politiko in Mladinski svet Ajdovščina, sta 18. 7. 2014 objavila javni poziv za pridobitev certifikata Mladim prijazna občina. Certificiranje mladim prijaznih lokalnih skupnosti poteka v sodelovanju s Skupnostjo občin Slovenije in pod častnim pokroviteljstvom predsednika RS Boruta Pahorja. Certifikat Mladim prijazna občina je priznanje samoupravnim lokalnim skupnostim, ki uspešno izvajajo ukrepe s področja vertikalnih in horizontalnih mladinskih politik, podeljuje pa se lokalnim skupnostim, ki jih strokovna komisija na podlagi prijave na poziv prepozna kot mladim prijazne, ker so v minulih letih uspešno izvajale ukrepe s področja lokalnih mladinskih politik.
 
Mestna občina Celje je v letu 2014 že sprejela Odlok o mladini v Mestni občini Celje, ki predvideva pripravo in sprejem Lokalnega programa za mladino. Program bo vseboval predlog konkretnih ukrepov s strani Mestne občine Celje, ki bodo mladim zagotavljali dobre pogoje za kakovostno bivanje in prihodnost v Celju. V zadnjih 12 letih je mladinski center v Celju s svojim delom in podporo mladinskih projektov pripomogel k velikemu razvoju na mladinskem področju.

Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
e-pošta:   mestna.obcina@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje