Here is a great website where you can find free website templates or buy professional joomla templates online.
NOVICE IN OBVESTILA

 Prejemniki sejemskih priznanj Mestne občine Celje

  

Celje, 15. september 2014 - Komisija za podelitev sejemskih priznanj Mestnega sveta Mestne občine Celje je na 47. Mednarodnem sejmu obrti in podjetnosti pregledala razstavljene izdelke in med njimi izbrala tri, ki po svoji kakovosti, tržni zanimivosti in izvirnosti zaslužijo občinsko sejemsko priznanje ter enega, ki prejme posebno priznanje za izdelek tradicionalne slovenske domače obrti. Sejemska priznanja je v petek, 12. 9. 2014, ob 17.30 v atriju Celjskega sejma podelil pooblaščenec župana Mestne občine Celje mag. Marko Zidanšek.
 

Mestna občina Celje že vrsto let na Mednarodnem sejmu obrti in podjetnosti podeljuje tri priznanja za kakovost, tržno zanimivost in izvirnost izdelkov ter posebno priznanje za razstavljen izdelek tradicionalne slovenske obrti.
 
Komisija za podelitev sejemskih priznanj Mestnega sveta Mestne občine Celje (v nadaljevanju:  komisija) je na 47. Mednarodnem sejmu obrti in podjetnosti 2014 delala v naslednji sestavi: Brigita Tratnik – predsednica komisije, Judita Križnik, Danijel Polutnik, Boštjan Jelenko, Franjo Dolenc, Mihael Zver in mag. Olga Bezenšek Lalič.
 
Komisija je razstavljavce obiskala na dan odprtja sejma, si ogledala izdelke in pri ocenjevanju sledila naslednjim kriterijem: 
 
-  kakovostna izdelava, konstrukcija, 
-  funkcionalna in estetska oblika izdelka, 
-  tržna zanimivost izdelka na slovenskem in tujem tržišču, 
-  izvirnost izdelka, uporaba sodobne in nove tehnologije in materialov pri njegovi izdelavi, 
-  način proizvodnje izdelka (serijska ali individualna proizvodnja), 
-  lasten proizvod. 
  
Komisija je odločila, da:
 
Sejemsko priznanje za kakovost, tržno zanimivost in izvirnost izdelka prejmejo:
 
NAVKOM, d. o. o., iz Ljubljane za »REX-cylinder« cilindrični vložek za odklepanje vrat s pomočjo prstnega odtisa na baterije
REX-cylinder je cilindrična ključavnica z vgrajenim čitalcem prstnih odtisov, ki jo je z enostavno montažo možno vgraditi v vsaka vrata. Naprava deluje na baterije, zato za vgradnjo ni potrebnih dodatnih napeljav, v primeru izpraznitve baterij pa je možno zasilno napajanje vzpostaviti na zunanji strani.  Vgrajene ima varnostne sisteme proti prevrtavanju in inovativen sistem odklepanja, ki omogoča varčevanje z energijo, tako da baterije pri povprečni uporabi zdržijo najmanj eno leto. V napravo lahko shranimo do 1000 prstnih odtisov in jo upravljamo z daljinskim upravljalcem.
 
ONIKS, d. o. o., iz Celja za »Kompooster« kompostnik za ravnanje z biološko razgradljivimi kuhinjskimi odpadki in zelenim vrtnim odpadom
»Kompooster« je najsodobnejši kompostnik namenjen manjšim gospodinjstvom in srednje velikim ustanovam za potrebe kompostiranja vseh toplotno neobdelanih bioloških kuhinjskih in vrtnih odpadkov. Proces je računalniško voden in traja od 60-75 dni. V tem času se biološki odpadki razgradijo v kvaliteten kompost, ki se shranjuje v 360 litrskem zorilniku komposta. Pred vnosom se biološki odpadki odcedijo, zmeljejo v vgrajenem mlinu bioloških odpadkov, nato pa se kompostirajo v 850 litrskem toplotno izoliranem bobnu. S pomočjo sonde je računalniško vodeno mešanje, prezračevanje in dogrevanje kompostne mase optimalno. V prezračevalni sistem je vgrajen filter z aktivnim ogljem, ki očisti izpihan zrak in zadovolji vse okoljevarstvene zahteve.
 
AJM okna-vrata-senčila, d. o. o., iz Kozjaka nad Pesnico za vhodna aluminijasta vrata iz linije »Zero Sash«
Vrhunska vhodna vrata iz ekskluzivne linije »Zero Sash« z obojestranskim prekritim krilom iz kaljenega stekla so namenjena najsodobnejšim arhitekturnim zasnovam. Podboj in krilo sta izdelana iz 6 mm kaljenega stekla, nosilna podkonstrukcija pa je iz aluminija. Združitev teh dveh materialov, ki sta si po svojih lastnostih zelo različna, velja za posebnost na trgu. Vrata imajo prekrito krilo na notranji in zunanji strani, ki poskrbi za enoten videz in neprekinjeno stekleno površino. Poleg izjemne vizualne privlačnosti, jih odlikujejo tudi odlične tehnične karakteristike, zaradi katerih so primerna za energetsko učinkovito gradnjo in tehnično odgovarjajo vsem zahtevam nizkoenergijske gradnje. 


Po natančnem ogledu vseh prijavljenih razstavljavcev je komisija podelila tudi posebno priznanje za izdelek tradicionalne slovenske domače obrti. 
Posebno sejemsko priznanje za razstavljeni izdelek tradicionalne slovenske obrti prejme:

ZAVOD ZA ZDRAVO ŽIVLJENJE iz Jugorja pri Metliki za topljeno maslo »Zlati Ghee« 
 

Ghee [gi] je kuhano maslo, ki je nepogrešljivo v različnih tradicionalnih kuhinjah sveta. Zapisi o njem segajo daleč v zgodovino, njegovo vsestransko uporabo in številne dobrodejne učinke pa so poznali že naši predniki.

Zlati Ghee je pripravljen iz surovega masla krav proste paše, ki se pasejo na pašnikih slovenskih Alp. S kuhanjem surovo maslo izloči ogljikove hidrate, beljakovine in vodo ter tako postane olje z edinstvenim okusom in aromo. Njegova izjemna uporabnost je idealna alternativa in kakovosten nadomestek za mnoga olja in maščobe, saj vsebuje dobre maščobne kisline in je brez laktoze. Ima višjo točko dimljenja kot mnoga olja, zato je odličen za pečenje in cvrtje vseh vrst jedi, hkrati pa poglobi in razširi okus pripravljenemu obroku.


Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
e-pošta:   mestna.obcina@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje