Here is a great website where you can find free website templates or buy professional joomla templates online.
NOVICE IN OBVESTILA

Bojan Šrot: »Vsaka priložnost, ki je ne zgrabimo pravočasno, nam lahko uide.«

Celje, 10. september 2014 – Na dopoldanski slovesnosti ob odprtju 47. Mednarodnega sejma obrti in podjetnosti v Celju je prisotne nagovoril tudi župan Mestne občine Celje Bojan Šrot, ki je med drugim poudaril, da se v sejemskih dneh Celje izpostavi na evropskem poslovnem zemljevidu. Sejem, na katerem razstavlja več kot 1500 razstavljavcev iz 30 držav, bo potekal do ponedeljka, 15. septembra 2014.

DSC 1675

Da gospodarstvo potrebuje predvsem stabilno in prijazno poslovno okolje ter razbremenitev, saj bo le tako lahko lažje poslovalo in hitreje napredovalo, je na začetku slavnostne otvoritve povedala izvršna direktorica družbe Celjski sejem Breda Obrez Preskar in opisala mednarodni utrip, ki bo pomembno sooblikoval letošnje sejemsko dogajanje.

Župan Mestne občine Celje Bojan Šrot je zatem poudaril: »Mednarodni sejem obrti in podjetnosti je ne le za Celje, ampak tudi za Slovenijo največji poslovno-gospodarski  dogodek, ki privabi prodorne in drzne poslovneže ter številne obiskovalce, ki tukaj iščejo navdih. Mesto si v tem času nadene »praznično« podobo, saj postane gospodarsko in poslovno središče tega dela Evrope. MOS ima za Celje izjemno pomemben promocijski pomen s tem, ko ponuja priložnost za lokalne trgovce, gostince, hotelirje. Ne smemo prezreti tudi pomembnega sporočila, ki ga nosi sejem - preživeli bodo tisti, ki vidijo krizo kot izziv in ne nepremostljivo oviro, v kriznem času delujejo podjetno in sprejemajo premišljene, a pogumne odločitve. Namreč, vsaka priložnost, ki je ne zgrabimo pravočasno, nam lahko hitro uide. Naj bo teh zamujenih priložnosti čim manj,« je povedal in udeležence povabil na ogled prenovljenega mestnega jedra Celja.

Branko Meh, predsednik Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije, je v nagovoru jasno opozoril na probleme, ki bremenijo obrtnike in podjetnike ter poudaril, da si od nove vlade želimo samo eno - da bi po zgledu EU, ki postavlja mala podjetja na prvo mesto, slovensko malo gospodarstvo v tem mandatu postalo prioriteta številka ena. Ob tem je pozival vlado, da prisluhne predlogom in jih realizira.

Začetek gospodarske konjunkture pa je napovedal predsednik RS Borut Pahor s poudarkom, da priložnosti in pogoji za uspeh vsekakor so, so pa tudi pasti: »Potreben je optimizem, potrebna pa je tudi previdnost, kar ne pomeni, da bi oklevali z reformami. Vsekakor imamo v primerjavi z letom 2010 danes boljše okoliščine za okrevanje in nov gospodarski razvoj. Imamo povsem realne možnosti za uspeh, a se bo potrebno prilagoditi gospodarskim, strukturnim in drugim spremembam, za katere bomo morali biti odprti in dovzetni.«

Župan Bojan Šrot se bo v četrtek, 11. 9. 2014, v Sejni sobi Celjanke udeležil tudi Srečanja slovenskih občin na MOS, v petek, 12. 9. 2014, pa bo Mestna občina Celje v atriju Celjskega sejma podelila sejemska priznanja za kakovost, tržno zanimivost in izvirnost izdelkov ter posebno priznanje za razstavljene izdelke tradicionalne slovenske obrti.

Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
e-pošta:   mestna.obcina@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje