Here is a great website where you can find free website templates or buy professional joomla templates online.
NOVICE IN OBVESTILA

Obvestilo o poteku sanacije zemeljskega izkopa na območju stare Cinkarne

Celje, 8. september 2014 - V avgustu 2014 je šentjursko podjetje Stonex, d. o. o., pričelo s predelavo onesnažene zemljine na območju stare Cinkarne v Celju. V fazi izvajanja del izvajalec obvešča širšo javnost o poteku sanacije.

 Iz podjetja Stonex, d. o. o., sporočajo: 

»Onesnaženi material se predeluje v inerten gradbeni material, ki ima lastnosti betona in se ga vgrajuje v odprte kanale. Posledice premeščanja, sortiranja, drobljenja in sejanja zemeljskega izkopa so hrup, prah in včasih neprijetne vonjave, kar je posledica pretekle dejavnosti metalurško kemijske industrije na tem območju in gre za stara okoljska bremena. 

V skladu z okoljevarstvenim dovoljenjem je v času obratovanja zagotovljen monitoring hrupa, smeri in hitrosti vetra, temperature zraka, relativne vlažnosti, PM10 delcev in količine padavin.

Emisije prahu v zrak se obvladuje z generatorjem vodnega aerosola in prilagajanjem proizvodnega procesa. Delo se ustavi pri temperaturi zraka pod 8 °C in pri urnem povprečju vetra nad 5 m/s.

Za zmanjševanje nivoja hrupa se izvajajo tehnični in konstrukcijski ukrepi ter ukrepi, povezani z načinom obratovanja. 

Intenziteta neprijetnih vonjav se bo s predelavo zemeljskega izkopa v kompozit manjšala, oziroma po končani sanaciji neprijetnih vonjav ne bo več. V primeru neprijetnih vonjav naprošamo stanovalce, da zaprejo okna. Dokončanje sanacije zemeljskega izkopa je odvisno od vremena in drugih omejitvenih dejavnikov, zato prosimo za potrpežljivost in razumevanje v času izvajanja del.

 V času izvajanja sanacije zemeljskega izkopa na območju stare Cinkarne se opravlja zunanji nadzor nad postopki predelave:

  • nadzor nad izvajanjem okoljevarstvenega dovoljenja izvajata Inšpektorat RS za kmetijstvo in okolje, Dunajska c. 58, Ljubljana ter AZ inženiring d. o .o., Kidričeva ulica 25, Celje;
  • nadzor o ustreznosti kompozita izvaja Zavod za gradbeništvo Slovenije, Dimičeva 12, Ljubljana;
  • nadzor nad varstvom okolja izvaja Inštitut za okolje in prostor, Ipavčeva 18, Celje.«

 


Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
e-pošta:   mestna.obcina@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje