Here is a great website where you can find free website templates or buy professional joomla templates online.
NOVICE IN OBVESTILA

45 podpisnikov podpisalo sporazum o sodelovanju za razvoj mestnega jedra Celja

Celje, 5. september 2014 – Na prenovljenem trgu pred Mestnim kinom Metropol je danes, ob 11. uri, k podpisu listine o sodelovanju pri razvoju starega mestnega jedra Celja pristopilo 45 podpisnikov. Poleg župana Mestne občine Celje Bojana Šrota in službe Mestnega marketinga MOC so sporazum podpisali nekateri podjetniki, trgovci, gostinci, direktorji javnih zavodov in institucij, vodja Mestne tržnice ter drugi. Župan je na dogodku poudaril, da je podpis sporazuma hkrati javna zaveza, ki ostaja odprta za sodelovanje tudi vseh ostalih, ki si na kakršen koli način prizadevajo za živahnost mestnega središča in vplivajo na njegov razvoj.

GRK10063


Slavnostni podpis sporazuma o sodelovanju pri razvoju starega mestnega jedra Celja se je pričel z mislijo, da prenova mestnega jedra sama po sebi še ne prinaša živahnega mestnega utripa, ampak je povezovanje, vzajemno delovanje in prizadevanje za skupno dobro tisto, kar je potrebno zagotoviti v prihodnje.
 
Prisotne je nagovoril župan Mestne občine Celje Bojan Šrot, ki je poudaril: »Sama komunalna prenova še ne pomeni zaključek naših prizadevanj po lepem, prijetnem, kakovostnem bivalnem in delovnem okolju. Naš nujen naslednji korak je vsebinska prenova mesta in verjamem, da smo za vse to že postavili trdne temelje in da nam tudi v prihodnje ne bo zmanjkalo odločnosti, energije, poguma in želja. Podpis je hkrati javna zaveza in sporočilo javnosti, da se tega zavedamo. Pri tem smo odprti in pričakujemo, da bodo pri uresničevanju ciljev z različnimi predlogi, idejami in pobudami sodelovali tudi drugi. Listina je torej odprta in prepričan sem, da bodo k tej javni zavezi pristopili tudi vsi ostali, ki vplivajo na razvoj mestnega središča. Mesto je namreč naš skupen dom in na nas je, da si ga uredimo tako, da se bomo v njem dobro počutili.«

 IMG 6344

Dogodek, ki sta ga popestrila klarinetist Goran Bojčevski in harmonikaš Tomaž Marčič, se je zaključil s sklepno mislijo, da zaveza, h kateri so pristopili podpisniki, pomeni vzajemno, kooperativno delovanje s skupnim ciljem - začrtati pot trajnostnega razvoja mestnega jedra Celja.

GRK10194

Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
e-pošta:   mestna.obcina@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje