Here is a great website where you can find free website templates or buy professional joomla templates online.
NOVICE IN OBVESTILA

Nova pridobitev Centra konjeniškega športa Celje

Celje, 31. avgust 2014 – Zadnji dan v avgustu je Center konjeniškega športa Celje pripravil Dan odprtih vrat 2014, na katerem so otvorili nova, sodobna in okolju prijazna otroška igrala. Podžupanja Mestne občine Celje mag. Darja Turk je ob otvoritvi poudarila, da so prav izkušnje iz otroških igrišč ene izmed pomembnejših za razvoj otrok in njihovo prihodnost.

Konec leta 2013 je Center konjeniškega športa Celje v sklopu obstoječe infrastrukture pričel z načrtovanjem in razvojem novega koncepta igrišča, ki so ga razvili v sodelovanju z dvema mladima arhitektoma in drugimi svetovalci, ter tako izpolnili vse varnostne zahteve igral.
Nova otroška igrala so iz lesa, ki je okolju prijazen, prijeten, trajen in topel material, v inovativen koncept igral pa so vključeni vsi osnovni elementi igre (skrivanje, guganje, skakanje, plezanje idr.), ki pomembno vplivajo na razvoj motorike in različnih gibalnih spretnosti. 
 
Tovrstni uspešni projekti pomembno dvigujejo tako raven igre kot raven igrišč v regiji in širše, hkrati pa širšemu krogu ljudi približajo tudi sam konjeniški šport.
 
Podžupanja Mestne občine Celje mag. Darja Turk je ob otvoritvi povedala: »Velikokrat so prav izkušnje z otroških igrišč tiste, ki se izkažejo kot zelo dragocene kasneje v življenju. Zato je pomembno, da so te izkušnje kar najbolj prijetne, zlasti pa varne. Mestna občina Celje tudi sicer spodbuja, podpira in vlaga v družbene dejavnosti, kamor spadajo tudi otroška igrišča. V preteklem mesecu smo na več lokacijah v mestu postavili nova, atraktivna igrala, ki bodo otrokom popestrila nove šolske dni, ki so pred vrati.«

100 3662

Obiskovalci so se lahko na Dnevu odprtih vrat med drugim preizkusili tudi v ježi konj, se vozili s kočijami ter si ogledali nastop Lipicancev.

Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
e-pošta:   mestna.obcina@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje