Here is a great website where you can find free website templates or buy professional joomla templates online.
NOVICE IN OBVESTILA
Veronikino nagrado 2014 prejela Petra Kolmančič, zlatnik poezije pa pesnik in igralec Tone Kuntner

 
 
Celje, 27. avgust 2014 – Včeraj je Mestna občina Celje podelila že 18. Veronikino nagrado za najboljšo pesniško zbirko leta, organizatorica dogodka Fit media d. o. o. pa že jubilejni 10. zlatnik poezije, priznanje pesniku za njegov življenjski pesniški opus.
 

Na Starem gradu Celje je včeraj zvečer potekal že tradicionalni pesniški dogodek, na katerem so podelili nagrado za najboljšo pesniško zbirko leta ter priznanje pesniku za življenjski pesniški opus ter posebne dosežke na področju poezije.
 
Zbrane je nagovoril prokurist Fit medie d. o. o. Jože Volfand, ki je pojasnil, zakaj se je Veronikini nagradi pred desetimi leti pridružil še zlatnik poezije. Pri podelitvi Veronikine nagrade strokovna žirija namreč, kot je dejal, daje prednost še ne uveljavljenim pesnikom in pesnicam, novim imenom. Da ne bi bila prezrta velika imena, so želeli podeliti priznanje tudi tistim, ki so s svojim življenjskim delom pomembno prispevali k slovenski poeziji oziroma literaturi. V nadaljevanju je čestital in izročil zlatnik poezije pesniku in igralcu Tonetu Kuntnerju, ki je povedal, da ga je odločitev žirije zelo presenetila, a da je zelo vesel, »da so začutili njegove strune«.
 
Glasbeno in pesniško obarvan večer so popestrili mnogi nastopajoči. Svojo poezijo so predstavili Glorjana Veber, Bina Štampe Žmavc, Feri Lainšček, Tone Kuntner ter nominiranke in nominiranci za Veronikino nagrado.
 
Vrhunec večera je bil razglasitev dobitnice Veronikine nagrade 2014 – lavreatinje Petre Kolmančič za pesniško zbirko P(l)ast za p(l)astjo. Nagrado ji je izročil pooblaščenec župana Mestne občine Celje mag. Marko Zidanšek, ki je iskreno čestital obema nagrajencema ter se zahvalil žiriji, organizatorju Fit medii in pobudniku dogodka, Jožetu Volfandu, za pravo idejo izpred 18-ih let, ki Celje vsako leto vsaj za en večer spremeni v prestolnico slovenske poezije.
 
Mestna občina Celje je podpornik ene najpomembnejših literarnih nagrad v slovenskem prostoru, Veronikine nagrade, že od vsega začetka.

Tone KuntnerDobitnik zlatnika poezije 2014 Tone Kuntner


mag
Pooblaščenec župana Mestne občine Celje mag. Marko Zidanšek in dobitnica Veronikine nagrade 2014 Petra Kolmančič

Zlatnik poezije je iz rok prokurista Fit medie Toneta Volfanda letos prejel pesnik in igralec Tone Kuntner

Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
e-pošta:   mestna.obcina@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje