Here is a great website where you can find free website templates or buy professional joomla templates online.
NOVICE IN OBVESTILA

102. rojstni dan sestre Mare Vampelj


Celje, 11. avgust 2014 – Danes dopoldan so se v Krajevni skupnosti Pod gradom veselili 102. rojstnega dne svoje krajanke sestre Mare Vampelj, ki živi v prostorih sester Frančiškank Marijinih misijonark na Bregu. Za častitljivi jubilej ji je čestital tudi župan Mestne občine Celje Bojan Šrot.

DSC 1601

Sestra Mara Vampelj v Celju živi tri leta, redovnica v redu frančiškank Marijinih misijonark pa je že 73 let. Na začetku svoje poti je kot sestra delovala v Italiji, konec sedemdesetih let pa se je vrnila v Slovenijo in delovala v Cerkljah, Mariboru, Lescah in Ljubljani. Bila je zelo prizadevna, posvečala se je bolnikom in opravilom doma, predvsem v kuhinji in na vrtu.
 
Leta 1997 je obiskala Sveto deželo in šla pri svojih 85-tih letih na misijon v Bosno, kjer so sestre odprle skupnost z namenom, da bi vlivale pogum beguncem, ki so se vračali in jim pomagale pri izgradnji in obnovi domov po vojni. Velikodušno je sodelovala pri skupnem misijonu sester, ki so delile pomoč in v svojo hišo sprejemale prostovoljce in druge. Leta 2002 se je vrnila v Slovenijo in prišla v skupnost starejših sester v Lesce, ko je bila stara 99 let pa je pogumno in predano sprejela še eno preizkušnjo, selitev v Celje, kjer je našla sestre, brate kapucine, prisrčne ljudi in dočakala 102 leti.
 
Danes je sestra Mara povedala, da ji je v Celju lepo in da je nadvse srečna, ko opazuje prelepo okolje, v katerem živi. Pri svojih častitljivih letih je še vedno zelo samostojna, bistra, dejavna, polna življenja, optimizma in dobre volje. Njene roke so nakvačkale že na stotine prtičkov, ki razveseljujejo prijatelje, dobrotnike in sestre. Še vedno tudi rada bere knjige, prebira novice iz življenja Cerkve in spremlja dogajanje po svetu. Tudi na vice ne pozabi in jih rada pripoveduje sestram in obiskovalcem. Kot zlata nit, ki povezuje vsa njena leta, pa je vsakodnevna molitev in odprto srce do Boga.

Župan Mestne občine Celje Bojan Šrot, predsednik Sveta Krajevne skupnosti Pod gradom Vladimir Ljubek in drugi so slavljenki čestitali ter ji zaželeli, da tudi v prihodnje ostane v tako dobri kondiciji, vitalna, čila in zdrava.
 
DSC 1610

Na fotografiji od leve proti desni:

Predsednica Krajevne organizacije Rdečega križa Pod gradom Terezija Jazbec, župan Mestne občine Celje Bojan Šrot,  predsednik Sveta KS Pod gradom Vladimir Ljubek, članica Sveta KS Pod Gradom Mojca Kos, predstavnica Krajevne organizacije Rdečega križa Pod gradom Majda Pirnat, ob slavljenki sedi Ana Strnad, članica Sveta KS Pod gradom in predstavnica Karitas.

Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
e-pošta:   mestna.obcina@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje