Here is a great website where you can find free website templates or buy professional joomla templates online.
NOVICE IN OBVESTILA

Nova podoba Celja sije tudi v dežju

Celje, 11. julij 2014 – Kljub slabemu vremenu so izvajalci v zadnjih dneh uspeli dokončati nekatere detajle na trgu pred Metropolom, zaključujejo se tudi dela na Glavnem trgu, kjer se bodo kmalu izvajale prezentacije poznoantičnih ostalin, prijaznejšo podobo pa bodo v prihodnjih dneh dobile tudi betonske klopi na Savinjskem nabrežju.

IMG 8733

Stanetova ulica s trgom pred Metropolom je v teh dneh zasijala v polni podobi prenove. V prihodnjem tednu bo nameščena nova urbana oprema (klopi in koši za smeti, naknadno tudi stojala za kolesa). Trenutno poteka testiranje delovanja potopnih stebričkov za vstop in izstop iz Stanetove ulice in zaključevanje raznih detajlov. Trg pred Metropolom je tako postal eden najlepših trgov v središču mestnega jedra. Namenjen je družabnim dogodkom, kulturnim prireditvam, gostinskim vrtovom ali zgolj za posedanje in druženje v prijetni senci na lesenih oblogah.

Dodatna popestritev trga je vodni motiv, ki  je s prenovo postal tudi pitnik. Trg se v tlaku povezuje s Stanetovo ulico, tako da celotna širina predstavlja tudi prehod za pešce. Razmejitev prometa od peš cone je urejena s stebrički za omejevanje prometa. Smiselno umeščena je tudi nova nadstrešnica za avtobusno postajo in s svojim izgledom sovpada z izbrano urbano opremo.

Na Glavnem trgu se zaključuje tlakovanje in fugiranje. Ob koncu tedna je predvidena impregnacija finalnih tlakov, v začetku prihodnjega tedna pa zaključevanje vseh del pred odprtjem prevoza Gosposke ulice skozi Glavni trg. Za  preprečevanje prevelike hitrosti skozi trg je v tlaku nameščena hitrostna ovira, označena s svetlobno signalizacijo. V ta namen so postavljeni tudi stebrički za omejevanje prometa na minimalno širino voznega pasu. Sprostitev prometa skozi Gosposko ulico je predviden v torek 15.7.2014.

IMG 8729

Na mestu zahtevane prezentacije arheoloških ostalin med objekti Glavni trg 13 do 16 so izbrani in določeni vsi materiali in končna izvedba, tako, da bo v prihodnjem tednu izvajalec nadaljeval tudi s temi deli. Podrobno bo projekt v prihodnjem tednu predstavljen na spletni strani moc.celje.si.

Savinjsko nabrežje bo kmalu prijeten prostor za sprehajalce

Na Savinjskem nabrežju se bodo v prihodnjih na tamkajšnje betonske klopi namestile lesene obloge, na nekaterih klopeh pa so predvidena tudi naslonjala. Klopi bodo tako kmalu prijazen prostor za posedanje in počitek mimoidočih sprehajalcev.

2. julija je bil izveden tehnični pregled splavarskega mostu, na katerem so bile ugotovljene manjše pomanjkljivosti, ki jih bodo izvajalci v roku enega meseca (do 2. avgusta 2014) skušali v celoti odpraviti. Po odpravi napak bo sledilo uradno odprtje mostu, o katerem bomo naknadno še obveščali.

Novo zgrajena splavarska brv bo tako kmalu varno povezovala levi in desni breg Savinje oziroma mesto z mestnim parkom. Novi objekt bo na dostojen način dopolnjeval ikonografijo obstoječih prostorskih elementov, ohranjal dostojanstvo stari mestni panorami ter predstavljal kulturni dialog med starim in novim. S svojo eleganco in drznostjo je prijeten za oko, predvsem pa nekaj posebnega. Nekateri menijo, da bo brv postala celo ikona mesta Celje.

Predvsem želimo, da bo nova brv varna in prijetna pot za pešce, kolesarje in druge mimoidoče.

Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
e-pošta:   mestna.obcina@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje