Here is a great website where you can find free website templates or buy professional joomla templates online.
NOVICE IN OBVESTILA

Mestna občina Celje podpira projekt Izbira poklica - izziv za prihodnost


Celje, 17. junij 2014 – V sedmem letu izvajanja projekta, v katerem Območna obrtno-podjetniška zbornica Celje seznanja učence in njihove starše o dejavnikih odločanja, o kariernih poteh, poklicih, možnosti pridobivanja štipendij in kompetencah ljudi današnjega časa, so prisotna vedno večja povpraševanja s strani udeleženih osnovnih šol za razširitev projekta iz osmih in devetih razredov vsaj do sedmega, torej do začetka tretje triade. V začetku junija je potekalo izvajanje projekta za osmošolce I. osnovne šole Celje.

 
Izvajanje projekta podpira tudi Mestna občina Celje, saj je v skladu s sprejeto Strategijo razvoja Mestne občine Celje 2014-2020 tudi izvajanje tovrstnih projektov vključeno v doseganje pomembnega strateškega cilja, t.j. zagotavljanje stimulativnega gospodarskega okolja z namenom, da že osnovnošolci pridobijo informacije, ki jim bodo v pomoč pri izbiri poklica in dejavnosti, s katerimi se bodo ukvarjali v prihodnosti (kje pridobiti prave informacije, kako do štipendij, o možnostih izobraževanja, kariernih poteh, trendih na trgu dela, idr.). V projektu se seznanjajo tudi s podjetništvom, ustvarjalnostjo in inovativnostjo, ki so ključni elementi za našo skupno prihodnost.

»V Mestni občini podpiramo ta projekt kot enega izmed  ključnih gospodarskih razvojnih projektov. Vsi vemo, da so za gospodarstvo poleg osnovne infrastrukture najbolj pomembni ljudje. Seznanjanje mladih s poklici, katerih pomanjkanje je čutiti že sedaj, bi morala biti ena izmed glavnih skrbi države (ki pa se očitno tega problema še ne zaveda dovolj). V tujini države podpirajo takšne projekte v znatno večji meri, saj se očitno zavedajo, da brez nekaterih poklicev ne bo mogoče normalno delovati. Zato me veseli, da je Mestni svet Mestne občine Celje prepoznal pomembnost takšnih projektov. Želim si le, da bi bilo tega še več oziroma v še večjem obsegu,« je povedal Janko Trobiš, vodja Sektorja za gospodarstvo na Mestni občini Celje. 

Anton Leskovec iz I. OŠ Celje pa poudarja: »Vsa leta od začetka izvajanja projekta smo vanj vključeni in to je prava popestritev izobraževalnega procesa, saj omogoča neposredno informiranje učencev, ki so pred vstopom v srednje šole in pred izbiro poklica. Radi bi projekt razširili tudi na 7. razrede, glede na to, da je tematika izredno pomembna in primanjkuje v vsej poplavi informacij tistih pravih, primernih in ustreznih za to starostno skupino. Veseli nas tudi, da Območna obrtno-podjetniška zbornica Celje s podporo Mestne občine Celje izvaja aktivnosti v šoli strokovno, kvalitetno in starosti učencev primerno. Poleg tega bi morale biti vsebine promocije poklicev in podjetništva bolj zastopane, saj so v ozadju v primerjavi z drugimi vzgojno-izobraževalnimi vsebinami.«


Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
e-pošta:   mestna.obcina@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje