Here is a great website where you can find free website templates or buy professional joomla templates online.
NOVICE IN OBVESTILA

Uspešen zaključek Meseca športa v knežjem mestu


Celje, 9. junij 2014 – V nedeljo, 8. junija, so se na Celjski koči odvijale različne športno rekreativne in zabavne dejavnosti. Dopoldan je bil organiziran pohod na Celjsko kočo, nato pa so se lahko obiskovalci udeležili lokostrelstva ter imeli možnost uporabe pustolovskega parka, poletne drče in Bob karta. Lepo vreme, hrana in pijača ter prijetno športno vzdušje so bili pika na i nedeljskemu dogajanju na eni najbolj priljubljenih izletniških destinacij v Celju.  
 

Zaključna prireditev Mesec športa v knežjem mestu na Celjski koči se je začela s pohodom na Celjsko kočo s startom ob 9. uri izpred gasilskega doma v Zagradu. Na pohod se je odpravilo preko 100 udeležencev. Poleg raznolikih športno rekreativnih in zabavnih aktivnosti se je na Celjski koči odvila tudi predstavitev promocijskega filma, ki je nastajal v času aktivnosti meseca športa. V filmu so zajete vse vadbe s kratko obrazložitvijo ter prikazane lepote Celja z bogato športno in drugo infrastrukturo, ki smo jo za ta namen uporabili. Na koncu programa je bilo izvedeno tudi žrebanje nagrad, ki so jih prispevali Športna zveza Celje, Olimpijski komite Slovenije ter Društvo za borilne veščine.

DSC 5461

Župan Mestne občine Celje Bojan Šrot poudarja: »Celjski šport poleg nadaljevanja bogate športne tradicije odpira vrata v svet športnih vrednot in zdravega načina življenja ter v mesto prinaša povezanost in sodelovanje. Športni dogodki in prireditve, ki so se zvrstile v sklopu Meseca športa, so dokaz za to, da sta v Celju športni duh in želja po druženju tisti močni sili, ki k športnemu udejstvovanju privabita lepo število ljudi. Upamo in želimo si, da bo tako tudi v prihodnje.«

O projektu:
 
V preteklem mesecu, od 9. maja do 8. junija 2014, so se v sklopu projekta Mesec športa v knežjem mestu odvili številni športno rekreativni dogodki in tekmovalne prireditve. Še posebej zanimiv in poln adrenalina je bil veliki premierni dogodek Urbani gladiator, ki je privabil tekmovalce iz vse Slovenije. Svojo moč in vzdržljivost je 500 udeležencev preizkušalo na treh zahtevnih trasah ter več kot 45 ovirah, ki so obenem navezovale na najbolj zanimive kulturno zgodovinske lokacije Celja. V organizacijo tega dogodka je bilo vključenih preko 100 oseb.
Poskrbljeno je bilo tudi za najmlajše, saj so v okviru tekmovalno rekreativnega programa bili organizirani Urbani gladiatorček za otroke, otroški teki in druge aktivnosti.
Prav posebna preizkušnja za športne navdušence sta bila tudi Bike festival Celje-Logarska dolina in Half Iron Triatlon Celje-Logarska dolina.
 
V okviru brezplačnih programov so sicer vsak teden v istem terminu potekale redne športno rekreativne vadbe (šola teka, nordijska hoja, odbojka, kegljanje, družabni plesi, TRX vadba, samoobramba in funkcionalna vadba idr.). 34 vaditeljev brezplačnih programov je poskrbelo za 268 ur vodenih športnih vadb, na katere je bilo prijavljenih več kot 740 udeležencev. Največjo udeležbo so beležili družabni plesi, strokovna predavanja, odbojka in šola teka, sicer pa je bilo na organiziranih tedenskih vadbah evidentiranih 16.614 obiskov, kar je za tovrstne programe izjemno lepo število.

 DSC 5697

Vodja projekta Hasan Ibrič
je ob zaključku prireditve povedal: »Mesec športa se je s to prireditvijo zaključil, a v mestu vsekakor še naprej ostajajo številne možnosti za šport in rekreacijo. Že v poletnih mesecih Športna zveza Celje ponuja brezplačno vadbo odbojke na mivki na letnem kopališču v Celju, in sicer vsak ponedeljek med 19. in 21 uro. V imenu organizacijskega odbora bi se zahvalil vsem, ki so sodelovali v projektu, z željo, da podobni projekti postanejo stalnica našega mesta, mesta z velikim športnim srcem.«

Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
e-pošta:   mestna.obcina@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje