Here is a great website where you can find free website templates or buy professional joomla templates online.
NOVICE IN OBVESTILA

Bliža se zaključek Meseca športa

Celje, 3. junij 2014 – V preteklem tednu Meseca športa se je v Celju zvrstila pestra paleta zanimivih športno rekreativnih dogodkov in prireditev. Dan veslanja za rekreativce je privabil lepo število udeležencev, prav posebna preizkušnja za športne navdušence pa sta minulo nedeljo bila Bike festival Celje-Logarska dolina in Half Iron Triatlon Celje-Logarska dolina.

Na Half Iron Triatlonu Celje-Logarska dolina so udeleženci v Celju plavali 1900 m, kolesarili iz Šmartinskega jezera do Logarske doline in na koncu pretekli razdaljo 21 km. Veter, nizke temperature in ekstremno zahtevna trasa je bil presežek presežkov in prava paša za oči. Plavanje v neoprenskih oblekah, razgibana kolesarska trasa z 835 m višinske razlike in tek v neokrnjeni naravi krajinskega parka Logarska dolina so bili za udeležence prav posebno doživetje.
Poleg tekmovalno rekreativnih prireditev je ves teden potekala organizirana vadba po predvidenem urniku. Posebej zanimivo je bilo strokovno predavanje dr. Urške Bukovnik, ki je pojasnila, kako se pravilno in zdravo prehranjevati. Veliko vprašanj je bilo, ali je smiselna uporaba dodatkov k prehrani in v kakšnih količinah jih smemo uživati.
V soboto, 31. maja, so navdušenci uživali v veslanju na Šmartinskem jezeru. Kajake je zagotovil Kajak klub Nivo Celje, ki je poskrbel tudi za opremo in varno veslanje.

DSC 5369

Navdušenci plesa, odbojke, borilnih veščin, TRX vadbe, teka, nordijske hoje in pohodništva so med tednom osvajali dodatna znanja in skozi druženje uživali v športnih aktivnostih.
V sredo, 4.6.2014 ob 18:30 uri, je planirano zadnje izmed štirih predavanj. Na Fakulteti za logistiko (predavalnica 2 v pritličju) bo predavala dr. Katja Tomažin, ki bo predstavila naslednja strokovna področja:
-          Sestavine zdrave in učinkovite vadbe s primerom razvoja moči stabilizatorjev hrbtenice.
-          Pravilno zaporedje izbire sredstev (vaj), stopnjevanje obremenitve in časovna razporeditev vadbe za moč stabilizatorjev hrbtenice.
-          Pravilna izvedba uvodnega in zaključnega dela vadbene enote.
-          Pravilna izvedba statičnega in dinamičnega raztezanja.
-          Načela varne vadbe statičnega raztezanja.
 
Pika na i uspešnemu športnemu udejstvovanju na letošnjih športno rekreativnih dogodkih, ki so potekali v okviru Meseca športa v knežjem mestu, so poleg dobre organizacije in lepe udeležbe bile tudi privlačne nagrade. V primerjavi z lanskim letom je bilo letos kar nekaj sprememb, ki pa so se po odzivu udeležencev in organizatorjev izkazale za zelo dobrodošle in jih bodo ohranjali ter nadgrajevali tudi v prihodnjem letu.
 
Zadnji vikend Meseca športa se bodo odvili:
 
-        Nočni tek in pohod na Celjsko kočo (sobota, 7. junij ob 20.30, izpred Osrednje knjižnice Celje)
-        Otroški teki Miško Knjižko (sobota, 7. junij ob 10. uri, Osrednja knjižnica Celje pri splavarju)
 
Na Celjski koči se bo v nedeljo, 8. junija odvila zaključna prireditev Meseca športa, s pohodom na Celjsko kočo (start ob 9. uri pri gasilskem domu v Zagradu). Športno-zabavni program se bo odvijal med 8.45 in 16. uro.

>  
Program zaključne prireditve (pdf)
 

Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
e-pošta:   mestna.obcina@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje