Here is a great website where you can find free website templates or buy professional joomla templates online.
NOVICE IN OBVESTILA

Celje in Singen obeležila 25-let raznolikega in bogatega partnerstva

Celje, 2. junij 2014 - Ob 25-letnici partnerskega sodelovanja je Mestna občina Celje znova navezala stike z nemškim pobratenim mestom Singen. V soboto, 31. maja zvečer se je v mestni dvorani v Singnu odvila premiera plesno-glasbene predstave Meeting point, ki sta jo skupaj stkala Plesni forum Celje in kitarsko–tolkalni orkester Glasbene šole Singen.

Začetek obiska mesta Singen se je pričel s sprejemom v mestni hiši, kjer sta prisotne nagovorila nadžupan mesta Singen, Bernd Häusler, ter župan Mestne občine Celje Bojan Šrot. Oba sta poudarila, da gre za pomembno obletnico partnerskega sodelovanje in da so se v letih od podpisa partnerske listine leta 1989 v Singnu ter leta 1990 v Celju spletle mnoge koristne vezi na različnih področjih. Še posebej sta izpostavila pomembnost kreativnega sodelovanja in povezovanja med mladimi.

DSC 1000 
Projekt Meeting point je v svoji zasnovi inovativen in zelo zahteven, saj so koreografije in vizualna podoba projekta nastajali popolnoma avtorsko, izvirno. Izbor glasbe in živa izvedba sta bila v domeni glasbenikov in njihovih vodij iz Singna, scenski delež, vsebinska zaokroženost, koreografija in avtorstvo pa je v celoti delo Plesnega foruma Celje.

Prvič so plesno-glasbeni spektakel Meeting point koreografi in plesalci Plesnega foruma Celje skupaj s kitarsko-tolkalnim orkestrom Glasbene šole Singen v Celjskem domu uprizorili 15. aprila, 31. maja zvečer pa so ga izvedli v mestni dvorani v Singnu. Predstava je ponazorila točko ali prostor srečanja mladih, na katerem so prepletli svojo ustvarjalno energijo in z medsebojno glasbeno-plesno komunikacijo zgradili svoj pravljični svet v likovni podobi graščine, ki za mlade ustvarjalce pomeni graščino ustvarjalnosti, mladosti, razigranosti, radovednosti, medsebojnih odnosov…

DSC 1299

Na prireditvi sta župana obeh mest poudarila, da se vsakič znova veselita srečanja, druženja in izmenjave izkušenj in izrazila ponos nad tako raznolikim in bogatim partnerskim sodelovanjem ter izpostavila mlade talente, ki skupaj ustvarjajo in gradijo še tesnejše vezi med mestoma. Mladim ustvarjalcem sta zaželela, da jih še naprej združuje umetnost, glasba, ples ter da bi prostor srečanja in izhodišča za skupno ustvarjanje v prihodnosti našli na še kakšnem področju.

 DSC 1198

Plesno-glasbena predstava Meeting point je sicer drugo koprodukcijsko sodelovanje med mestoma – prvi tovrsten projekt, imenovan Get Back, sta leta 2000 pripravila Plesni forum Celje in Mladinski godalni orkester Singen, leta 2009 pa je Plesni forum Celje v Singnu nastopil tudi s projektom Ionosfera 2. 

Poleg 25-letnice medmestnega partnerstva letošnje leto zaznamujeta še dve pomembni obletnici, ki nas povezujeta z mestom Singen. V začetku meseca maja smo praznovali 20-letnico uspešnega sodelovanja med Šolskim centrom Celje in Hohentwiel-Gewerbeschule Singen, čez tri tedne pa se bomo z delegacijo iz Singna ponovno srečali v Celju, ko bomo obeležili 25-letnico prijateljstva Komornega moškega zbora Celje in Moškega zbora Singen.


Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
e-pošta:   mestna.obcina@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje